Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Λάρισα: Κοσμοσυρροή στην παρέλαση – Το μήνυμα του Παναγιώτη Ρήγα προς την Άγκυρα – video

Λάρισα: Κοσμοσυρροή στην παρέλαση – Το μήνυμα του Παναγιώτη Ρήγα προς την Άγκυρα – video

Στις εκδηλώσεις και στην παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Λάρισα, έδωσε το παρών ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας εκπροσωπώντας την κυβέρνηση…

Ο κ. Ρήγας μετά το τέλος των εκδηλώσεων έκανε την ακόλουθη δήλωση:  «Οι αγώνες και η αντίσταση του ελληνικού λαού είναι ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας της πατρίδας μας. Κυρίως ο αγώνας ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό είναι και σήμερα, ένας αγώνας που πρέπει να συνεχιστεί. Η ιστορία μάς διδάσκει για την αξιοπρέπεια, αλλά και για τους αγώνες που έχουμε κάνει για την ελευθερία και την δικαιοσύνη. Η χρονιά που διανύουμε είναι μια χρονιά μετά από οκτώ χρόνια δυσκολιών που πέρασε ο ελληνικός λαός.

Πρέπει να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Θεωρώ λοιπόν ότι θα είναι μια χρονιά όπου θα αποδεσμευτεί η χώρα μας από την απομειωμένη δημοκρατία την οποία είχαμε λόγω των μνημονίων, αλλά και όπου ο κόπος του ελληνικού λαού και οι αγώνες του θα έχουν δικαίωση. Την ημέρα αυτή που τιμούμε θέλει ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν την δυνατότητα για αποτροπή. Είναι οι δυνάμεις που ασκούν ειρηνική πολιτική και στη χώρα μας. Μόνο με ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη μπορούν να συνυπάρξουν οι λαοί, αλλά και να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη».

Εικόνες από τη μαθητική παρέλαση

Πηγή: larissanet.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις