Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Λάρισα: Νέα καταδίκη για τους γονείς που κλείδωναν τις κόρες τους στο πλυσταριό – Ένοχοι και για κακοποίηση

Λάρισα: Νέα καταδίκη για τους γονείς που κλείδωναν τις κόρες τους στο πλυσταριό – Ένοχοι και για κακοποίηση
Eurokinissi - Φωτογραφία αρχείου

Πατέρας και μητέρα από τη Λάρισα καταδικάστηκαν για την κακοποίηση των τριών κοριτσιών τους. Οι γονείς έλαβαν ποινές φυλάκισης με αναστολή.

Στις δικαστικές αίθουσες βρέθηκαν ξανά ως κατηγορούμενοι οι γονείς των τριών κοριτσιών από τη Λάρισα οι οποίοι πέρυσι τον Σεπτέμβριο καταδικάστηκαν για πράξεις ενδοοικογενειακής βίας στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Τότε, με αφορμή τη δίκη της μητέρας στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας για το κλείδωμα στο πλυσταριό των δύο από τα τρία κορίτσια, η μεγαλύτερη κόρη είχε καταθέσει στο δικαστήριο ότι δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό, αλλά το «αποκορύφωμα ενδοοικογενειακής βίας από τη νηπιακή μας ηλικία».

Γι’ αυτά τα περιστατικά – σημειώνει το larissanet.gr, βρέθηκαν έναν χρόνο μετά κατηγορούμενοι για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης κατά συρροή και κατά εξακολούθηση, οι γονείς των τριών κοριτσιών.

Όπως κατέθεσε αρχικά η 25χρονη σήμερα κοπέλα, τα περιστατικά κακοποίησης ξεκίνησαν από το 2009 και συνεχίστηκαν μέχρι το περιστατικό στο πλυσταριό τον Σεπτέμβριο του 2022.

Η 25χρονη αποκάλυψε πως οι γονείς τους, τις χτυπούσαν και τις πρόσβαλαν και μάλιστα κάποια στιγμή που χρειάστηκε να πάνε στο νοσοκομείο μετά από κάταγμα που προκάλεσε ο πατέρας στην κόρη, οι γονείς τις απέτρεψαν να πούνε την αλήθεια.

Στην ερώτηση του προέδρου του δικαστηρίου εάν επρόκειτο για μεμονωμένα περιστατικά, η κοπέλα απάντησε πως «αυτή ήταν η καθημερινότητά μας από νήπια» και υποστήριξε πως οι γονείς τους επηρεάζονταν από τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις. «Μας έλεγαν ότι έχουν δικαίωμα από τον Θεό. Ανήκουν σε μία παραθρησκευτική οργάνωση», ανέφερε η 25χρονη.

Στη συνέχεια, απατώντας σε ερώτηση της υπεράσπισης σχετικά με το οικογενειακό περιβάλλον και τις παροχές των γονιών τους, η κοπέλα τόνισε πως «η φροντίδα και η στήριξη δίνονταν παράλληλα με την κακοποίηση».

Τα περιστατικά κακοποίησης επιβεβαίωσε στη συνέχεια και η 19χρονη αδελφή της, αποκαλύπτοντας ένα επεισόδιο χειροδικίας σε βάρος της από τον πατέρα και την προσβλητική συμπεριφορά της μητέρας της στο πρόβλημα υγείας που εμφάνισε η μικρότερη αδελφή το 2020.

Ο πατέρας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 17 μηνών με τριετή αναστολή για το αδίκημα της σωματικής βλάβης και της εξύβρισης σε βάρος της κόρης του που σήμερα είναι πλέον 24 ετών.

Στη μητέρα επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με τριετή αναστολή για το αδίκημα της εξύβρισης. Η μάνα των παιδιών έχει ακόμη μία καταδίκη για παράνομη κατακράτηση, επειδή κλείδωνε τις κόρες της στο πλυσταριό.

Μεταξύ των δύο αυτών δικαστηρίων, είχαν μεσολαβήσει κάποια επεισόδια για τα οποία και ο πατέρας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 17 μηνών για το αδίκημα της σωματικής βλάβης και της εξύβρισης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις