Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Λάρισα: Οι σερβιτόροι άναψαν φωτιές! Ο έλεγχος έγινε τη στιγμή που δεν ήθελε με τίποτα ο ιδιοκτήτης

Λάρισα: Οι σερβιτόροι άναψαν φωτιές! Ο έλεγχος έγινε τη στιγμή που δεν ήθελε με τίποτα ο ιδιοκτήτης

Νέα πρόστιμα και λουκέτα στη Λάρισα μετά από ελέγχους για την τήρηση των μέτρων, για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Σε μία περίπτωση αιτία ήταν οι σερβιτόροι…

Κατά το διάστημα 3-5 Ιουνίου η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε συνεργασία με αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ και σε συντονισμό με το Υπουργείο Υγείας και το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων διενήργησε ελέγχους σε 15 δήμους σε όλη την επικράτεια με αντικείμενο την ορθή τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού.

Συνολικά ελέγχθηκαν 195 σημεία ενδιαφέροντος (οργανωμένες παραλίες, υπεραστικά ΚΤΕΛ και ΚΥΕ) στα 19 εκ των οποίων καταγράφηκαν παραβάσεις (ποσοστό 9,74%) και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 33.150€ κυρίως για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας και για υπέρβαση της αναλογίας ατόμων ανά επιφάνεια στα ελεγχθέντα καταστήματα. Επίσης επιβλήθηκε η κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε 5 ΚΥΕ.

Στο Δήμος Λάρισας επιβλήθηκαν τα παρακάτω πρόστιμα: σε δύο εστιατόρια επιβλήθηκαν τρία πρόστιμα, συνολικού ύψους 450€, για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας.

Σε ένα εστιατόριο επιβλήθηκε ένα πρόστιμο των 3.000€ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών, για μη τήρηση απόστασης μεταξύ των τραπεζιών.

Σε ένα μπαρ επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000€ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών για υπέρβαση της αναλογίας ατόμων / τ.μ. αδειοδοτούμενης επιφάνειας.

Πηγή: onlarissa.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις