Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Λάρισα: Ποινική δίωξη σε δύο άτομα για τον θάνατο φοιτητή που σκοτώθηκε όταν έριξε κλωτσιά σε πόρτα

Λάρισα: Ποινική δίωξη σε δύο άτομα για τον θάνατο φοιτητή που σκοτώθηκε όταν έριξε κλωτσιά σε πόρτα

Εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση που συντάραξε τη Λάρισα. Ο 22χρονος φοιτητής σκοτώθηκε όταν μετά από νυχτερινή διασκέδαση έριξε κλωτσιά σε μεταλλική πόρτα σπιτιού…

Ακριβώς δυο χρόνια μετά το δυστύχημα στη Λάρισα, ο Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του ιδιοκτήτη του σπιτιού, αλλά και σε βάρος υπηρεσιακού στελέχους του Δήμου Λαρισαίων. Ο άτυχος φοιτητής, εκείνη τη «μαύρη» Κυριακή του 2022, κλώτσησε την παλιά πόρτα του σπιτιού με αποτέλεσμα να καταρρεύσει μια σιδερένια κολώνα και μαζί ένα κομμάτι του τοίχου που τον καταπλάκωσε, τον σκότωσε. Από εκείνη τη στιγμή, οι δικοί του άνθρωποι ζητούν τηνπαραδειγματική τιμωρία όλων όσοι ευθύνονται για τον χαμό του παιδιού τους.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια διά παραλείψεως και κοινώς επικίνδυνη βλάβη από αμέλεια διά παραλείψεως, άσκησε ο Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών στη Λάρισα με αφορμή τον θάνατο του 22χρονου φοιτητή, Νικόλα Μπιτσάκη.

Το μοναχοπαίδι της οικογένειας από τα Κατσιφαριανά Χανίων έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από πλινθόκτιστη κολώνα που συγκρατούσε τη μεταλλική πόρτα εισόδου μιας εγκαταλελειμμένης διώροφης κατοικίας, στη συμβολή των οδών Ασκληπιού και Οικ. εξ Οικονόμων, στο κέντρο της Λάρισας.

Μια αδιανόητη τραγωδία, ένα απίστευτο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 07:20 το πρωί της Κυριακής 22 Φεβρουαρίου 2022, όταν ο 22χρονος «λάκτισε τη μεταλλική πόρτα εισόδου του κτιρίου», με αποτέλεσμα «η πλινθόκτιστη κολόνα που τη συγκρατούσε και η οποία είχε υποστεί λόγω της πλημμελούς συντήρησής της φθορές να καταρρεύσει και τμήματα αυτής να προκαλέσουν σε αυτόν βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, συνεπεία της οποίας αποκλειστικά και μόνο επήλθε ο θάνατός του» σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Σχεδόν δύο χρόνια από τον θάνατο του 22χρονου που σπούδαζε στη Λάρισα, στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λάρισας -σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία» άσκησε δίωξη σε βάρος του ιδιοκτήτη του σπιτιού, αλλά και σε βάρος υπηρεσιακού στελέχους του Δήμου Λαρισαίων, ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης προσδιορίστηκε για τον ερχόμενο Νοέμβριο στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Μαρτυρίες για την τραγωδία στη Λάρισα

Ο νεαρός φοιτητής Oικονομικών τα ξημερώματα εκείνης της Κυριακής περνούσε από το εγκαταλελειμμένο κτίριο με την παρέα του μετά από έξοδο. Στο πέρασμά του έριξε μία κλωτσιά σε μεταλλική πόρτα, με αποτέλεσμα το τοιχίο που στηριζόταν να πέσει και να τον καταπλακώσει. Ο θάνατός του, ήρθε μέσα σε λίγα λεπτά.

Ο αδικοχαμένος φοιτητής – ΦΩΤΟ onlarissa.gr

Στο σημείο εκτιλύχθηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας. Τις φωνές της παρέας του άκουσε ένας γείτονας και κατέβηκε να βοηθήσει. «Άκουσα την κοπέλα που φώναζε για ασθενοφόρο και βγήκα έξω. Πήγα εκεί πέρα, είδα το παλικάρι κάτω και συνειδητοποίησα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ζήσει. Ξεκίνησα να του μετράω τον σφυγμό, είχε λίγο σφιγμό. Στην ουσία είπα ψέματα στην κοπέλα ότι: «Ναι περίμενε να έρθει το ασθενοφόρο, μην αγχώνεσαι», για να ηρεμήσει. Και μετά από πέντε λεπτά ξεψύχησε, πήρε δύο βαθιές ανάσες και έφυγε. Μιλάμε για έναν όγκο τούβλα που έσπασε στο κεφάλι του παιδιού, το κεφάλι του ήταν πολτοποιημένο», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Η αγάπη του για την ποδηλασία από νεαρή ηλικία του έφερε κατακτήσεις τίτλων και μεταλλίων. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως ένα παιδί με όνειρα και στόχους θα έφευγε από τη ζωή με τέτοιο τρόπο. «Ένα χρυσό παιδί ήταν. Καλός μαθητής, καλό παιδί, αθλητής. Πρωταθλητής, πόσα μετάλλια, πόσα πράγματα, χάθηκε έτσι άδικα. Έχει πολλά μετάλλια και χρυσό μετάλλιο έχει και αργυρό και τα πάντα, πολλά έχει. Ήταν καλός ποδηλάτης. Το καμάρι της οικογένειας ήταν, το μοναχοπαίδι τους. Χάσαμε ένα μικρό παιδί», είπε η θεία του νεαρού.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις