Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Λάρισα: Πρεμιέρα στα σχολεία με προβλήματα – Ξεκίνημα με κενά εκπαιδευτικών!

Λάρισα: Πρεμιέρα στα σχολεία με προβλήματα – Ξεκίνημα με κενά εκπαιδευτικών!

Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις από τους αρμόδιους φορείς, τα προβλήματα δεν λείπουν στην έναρξη της εκπαιδευτικής χρονιάς για τα σχολεία της Λάρισας. Όπως σημειώνουν οι πρόεδροι των συλλόγων Δασκάλων…

και Καθηγητών, αθροιστικά καταγράφονται 53 κενά εκπαιδευτικών, ενώ πρόβλημα υπάρχει και στα Επαγγελματικά Λύκεια. Σε ότι αφορά τα ΕΠΑΛ μάλιστα, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάρισας κ. Νίκος Παναγιώτου, σημείωσε πως «δεν έχουν τοποθετηθεί συνάδελφοι και δεν υπάρχουν βιβλία». Παράλληλα, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση του νομού Λάρισας καταγράφονται τρία οργανικά κενά, δύο στη βιολογία και ένα στα καλλιτεχνικά.

Μετ’ εμποδίων ξεκίνησε η χρονιά και στα νηπιαγωγεία και δημοτικά, καθώς όπως τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Κωνσταντίνος Κούμας» κ. Δημήτρης Παπαποστόλου, τα κενά σε δασκάλους ξεπερνούν τα 50. «Πρώτο κουδούνι σήμερα  αλλά τα κενά παραμένουν στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του νομού. Είναι κενά κυρίως ειδικοτήτων ξεπερνούν τα 50.

Εκείνο το οποίο είχε ως στόχο το υπουργείο εδώ και χρόνια είναι να δημιουργήσει με το νέο ενιαίου τύπου δημοτικό σχολειό και νηπιαγωγείο να δημιουργήσει υπεράριθμους εκπαιδευτικούς για να βγεις στις 11 Σεπτεμβρίου και να πει πανηγυρικά ότι τα σχολεία λειτουργούν κανονικά.

Το ενιαίο σχολείο είναι το φθηνό σχολείο το σχολείο των περικοπών που μετέτρεψε τα σχολεία σε παιδοφυλακτήρια και φυσικά έχει βάλει φραγμό εδώ και δύο χρόνια στις μεταθέσεις και στις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με αποτέλεσμα δεκάδες εκπαιδευτικοί να μετακινούνται εκατοντάδες» κατέληξε ο κ Παπαποστόλου.

Πηγή: onlarissa.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις