Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Λάρισα: Πρέπει να πληρώσει 16.000 ευρώ για να παραμείνει ελεύθερος! Συζητήσεις για την καταδίκη του 38χρονου

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης σε έναν 38χρονο Αλβανό, που δικάστηκε ερήμην χθες (02-11-2020) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου και κατηγορούνταν για εμπρησμό από πρόθεση με κίνδυνο ανθρώπινης ζωής, κίνδυνο ξένων πραγμάτων και φθορά ξένης περιουσίας, διότι στις 17 Μαΐου 2018 έβαλε φωτιά σε επτά στρώματα των κρατητηρίων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, καθώς καθυστερούσε η απέλασή του στη γειτονική χώρα.

Ο κατηγορούμενος αθωώθηκε για την πρώτη κατηγορία, που ήταν σε βαθμό κακουργήματος, διότι έγγραφο της Πυροσβεστικής ανέφερε ότι δεν προέκυψε κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή και κρίθηκε ένοχος για τις άλλες δύο κατηγορίες που ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε να καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών ετών για κίνδυνο ξένων πραγμάτων από φωτιά και τριών ετών για φθορά περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά το δικαστήριο τον καταδίκασε, με ομόφωνη απόφαση σε συνολική ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, εξαγοράσιμη προς 5 € την ημέρα.

Μετά την απόφαση, ο 38χρονος, που ήταν ελεύθερος με χρηματική εγγύηση, αν συλληφθεί θα πρέπει να φυλακιστεί ή να πληρώσει την ποινή του, καταβάλλοντας περίπου 16.000 €. Σύμφωνα με το magnesianews.gr, ο αλλοδαπός κατηγορούνται ότι στις 17 Μαΐου 2018 έβαλε φωτιά σε επτά στρώματα των κρατητηρίων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, διότι καθυστερούσε η απέλασή του στη γειτονική χώρα.

Αποτέλεσμα της φωτιάς ήταν να κινδυνέψουν με ασφυξία από τον πυκνό καπνό 23 κρατούμενοι, που άμεσα μεταφέρθηκαν στο χώρο προαυλισμού, η φωτιά είχε σβήσει, καταστρέφοντας τα στρώματα και μαυρίζοντας τους τοίχους, ενώ είχε διαταχθεί εσωτερική έρευνα για να εξακριβωθεί πώς βρέθηκαν στα χέρια του κρατούμενου σπίρτα ή αναπτήρας

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις