Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Λάρισα: Πρόγραμμα στέγασης και εργασίας για 40 άστεγους

Λάρισα: Πρόγραμμα στέγασης και εργασίας για 40 άστεγους

Κατοικία και δουλειά θα αποκτήσουν μέσω προγράμματος 40 άστεγοι στη Λάρισα.

Πρόγραμμα στέγασης και εργασίας για 40 άστεγους και άνεργους θα «τρέξει» στη Λάρισα το επόμενο χρονικό διάστημα.

Όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη τύπου σήμερα αυτοί οι άνθρωποι θα έχουν τη δυνατότητα να τους δοθεί κατοικία και δουλειά.

Σε ότι αφορά την κατοικία, πρόκειται για 30 διαμερίσματα, κυρίως γκαρσονιέρες. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων ιδιοκτητών μπορούν να ξεκινήσουν από αύριο στα γραφεία της ΔΗΚΕΛ

Το πρόγραμμα είναι ύψους 300.000 και προέρχεται από το Υπουργείο Εργασίας, ενώ θα είναι σε ισχύ για 18 μήνες με επιδότηση από 180 – 300 ευρώ και πληρωμένα τα λειτουργικά έξοδα της κατοικίας.

Η πρόταση της Λάρισας είναι δεύτερη πανελλαδικά μετά του Ηρακλείου και αφορά οικογένειες και μεμονωμένα άτομα. Με το πρόγραμμα οι άνθρωποι αυτοί θα έχουν την δυνατότητα να βρουν δουλειά καθώς ήδη υπάρχει από την πλευρά του δήμου η επαφή τόσο με το Επιμελητήριο αλλά και με επιχειρήσεις.

«Το πρόγραμμα βοηθά ανθρώπους να σταθούν στα πόδια τους ξανά»

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης επεσήμανε ότι «πρόκειται για μια σημαντική προσπάθεια που γίνεται σε συνδυασμό με την επανασύνδεση σε αδύναμα νοικοκυριά, αλλά και με το υπνωτήριο και τις άλλες δομές που παρέχει ο δήμος σε αυτές τις ομάδες. Θα είμαστε εδώ για να συμμετέχουμε για να τρέξουμε  πρώτοι σε ότι ανακοινωθεί σε αυτή την κατεύθυνση από εδώ και πέρα».

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Δεληγιάννης σημείωσε ότι «όλο αυτό το πρόγραμμα βοηθά ανθρώπους να σταθούν στα πόδια τους ξανά και συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο της προσπάθειες που γίνονται στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του δήμου»

Ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΛ Δημήτρης Μπαμπαλής αναφέρθηκε κυρίως στις προδιαγραφές που θα πρέπει να έχουν τα διαμερίσματα καθώς πρόκειται κυρίως για γκαρσονιέρες και μικρά διαμερίσματα. Με τον τρόπο αυτό βοηθιέται και η αγορά ακινήτων στην πόλη.

Πηγή: larissanet

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις