Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Λάρισα: Στα κάγκελα οι κτηνοτρόφοι – Ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα για τις εισαγωγές γάλακτος!

Λάρισα: Στα κάγκελα οι κτηνοτρόφοι – Ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα για τις εισαγωγές γάλακτος!

Σε ακραία μέτρα οδηγούνται οι Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι προκειμένου να προστατευθούν αφενός από τις αθρόες εισαγωγές γάλακτος και από την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να τις ελέγξει. Σύμφωνα με τα όσα ελέχθησαν σήμερα…

στην πανθεσσαλική σύσκεψη στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο του Τυρνάβου, οι κτηνοτρόφοι θα ζητήσουν την παρέμβαση του εισαγγελέα για το θέμα, με στόχο να διερευνηθούν όλες οι πτυχές μίας υπόθεσης που απειλεί με αφανισμό τον κτηνοτροφικό κλάδο, αφού οι τιμές στο αιγοπρόβειο γάλα βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση την τελευταία διετία.

Παρουσία εκπροσώπων του κοινοβουλίου, της αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων, σε μία συζήτηση με αρκετό παλμό αλλά και υψηλούς τόνους, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην πολύκροτη συμφωνία “CETA” για την οποία εκτιμήθηκε πως εφόσον δεν καταψηφιστεί από την Ελληνική βουλή και εφαρμοστεί, τότε το γάλα αναμένεται να χάσει σε τιμή, σχεδόν το 30% της σημερινής του αξίας!

Μέσα στο γενικότερο κλίμα προβληματισμού, αποφασίστηκε να γίνει συλλαλητήριο στις 3 Μαΐου στη Λάρισα, όταν δηλαδή θα ξεκινά το συνέδριο του εκδοτικού οργανισμού “Economist” για τον πρωτογενή τομέα, παρουσία και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου.

Επιπρόσθετα, τονίστηκε η ανάγκη λήψης άμεσων δραστικών μέτρων από πλευράς κτηνοτρόφων, αλλά και η δημιουργία ενός κοινού μετώπου σε επίπεδο τοπικών βουλευτών και φορέων.

Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν στη σύσκεψη η βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτα Βράντζα, της Ν.Δ. από την Κοζάνη κ. Γιάννης Κασαπίδης και  από τη Λάρισα κ.κ. Χρήστος Κέλλας και Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Κώστας Μπαργιώτας, του ΚΚΕ κ. Γιώργος Λαμπρούλης και της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης, ο περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέκος Καχριμάνης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γιώργος Κωτσός, ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Γιώργος Λαδόπουλος και ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης.

Πηγή: onlarissa.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις