Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Λάρισα: Στη φυλακή πρώην δήμαρχος και αντιδήμαρχος για τον θάνατο συμβασιούχου! Καταπέλτης ο εισαγγελέας

Λάρισα: Στη φυλακή πρώην δήμαρχος και αντιδήμαρχος για τον θάνατο συμβασιούχου! Καταπέλτης ο εισαγγελέας

Ο συμβασιούχος έπεσε από σκάλα και σκοτώθηκε σε ένα εργατικό δυστύχημα που συγκλόνισε τη Λάρισα. Ο πρώην δήμαρχος άκουσε τον εισαγγελέα και κατάλαβε ότι ήταν δύσκολο να αθωωθεί…

Καταδίκη και ποινή φυλάκισης 9 και 15 μηνών αν­τίστοιχα χθες από το Τρι­μελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας για πρώην δήμαρχο και αντιδήμαρχο της Καλαμπάκας, αλλά και για έναν προϊστάμε­νο τμήματος του συγκεκριμένου δήμου για τον θάνατο του 34χρονου συμβασιούχου Αθαν. Μήτσιου.

Το τραγικό συμβάν έγινε τον Ιούλιο του 2013. Ο άτυχος «διμηνίτης» συμβασιούχος, ευ­ρισκόμενος σε εντεταλμένη υπηρεσία, χω­ρίς κανένα μέσο προστασίας ανέβηκε σε φορητή σκάλα για να αντικαταστήσει κα­μένο λαμπτήρα δημοτικού φωτισμού στη Θεόπετρα, με αποτέλεσμα να πέσει από ύφος περίπου 5 μέτρων για να καταλήξει, δυστυχώς, μετά από ολιγοήμερη νοση­λεία.

Click4more: Ναύπακτος: Ανατροπή για τις συνθήκες θανάτου βρέφους στο μπάνιο σπιτιού! Τι λέει η 20χρονη που το γέννησε (Βίντεο)

Ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή του, υπήρξε καταπέλτης λέγοντας μεταξύ άλλων πως «βιώσαμε το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου» συμπληρώνοντας ότι «ήταν θέμα χρόνου» να συμβεί το εργατικό δυστύχημα ενώ αντικρούοντας ισχυρισμούς των κατηγορουμένων τό­νισε πως «ο θανών προσελήφθη να κάνει τον… ακροβάτη και υποχρεώθηκε να κά­νει τέτοιες κινήσεις γιατί αυτά τα μέσα του παρασχέθηκαν» καυτηριάζοντας έτσι τα ανεπαρκή μέτρα και μέσα προστασίας των εργαζομένων.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία, onlarissa.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις