Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Λάρισα: Ταξίδι με τρένο στο Βόλο για κλοπή – O ντελιβεράς που έμεινε στήλη άλατος

Λάρισα: Ταξίδι με τρένο στο Βόλο για κλοπή – O ντελιβεράς που έμεινε στήλη άλατος

Η Λάρισα ήταν η αφετηρία και ο Βόλος, η πόλη που έκανε το χτύπημα. Στο εδώλιο ο 18χρονος Αλβανός μετά από μια απίθανη περιπέτεια…

Βαριά ποινή περίμενε έναν 18χρονο από την Αλβανία, που ήρθε από τη Λάρισα στον Βόλο, έκλεψε ένα «παπί» υπαλλήλου ταχυμεταφορών και οδηγώντας χωρίς δίπλωμα έπεσε στην μπάρα που έχει τοποθετηθεί για να μην μπαίνουν τα οχήματα στην παραλία, επί των οδών Αργοναυτών – Τοπάλη στον Βόλο προχθές το απόγευμα (21-07-2021).

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, ο νεαρός καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών χωρίς αναστολή, αλλά με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και αφού άσκησε έφεση αφέθηκε ελεύθερος. Ο νεαρός, που ενηλικιώθηκε φέτος, συνελήφθη για κλοπή και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και χθες δικάστηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Ως μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε ο 31χρονος ιδιοκτήτης της μοτοσικλέτας, που κατέθεσε ότι είχε παρκάρει τη μοτοσικλέτα του επί των οδών Αθ. Διάκου – Δημητριάδος, ένα στενό από την εταιρία ταχυμεταφορών που εργάζεται στις 09.00 το πρωί της Τετάρτης και όταν τελείωσε τη δουλειά και πήγε να την πάρει, δεν τη βρήκε εκεί.

Τότε τηλεφώνησε στην Ασφάλεια για να δηλώσει κλοπή, απ’ όπου πληροφορήθηκε ότι το δίκυκλό του βρισκόταν στο Λιμεναρχείο. Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι επιθυμεί την ποινική δίωξη του κατηγορούμενου. Ο 18χρονος αλλοδαπός παραδέχτηκε την κλοπή και το γεγονός ότι οδήγησε χωρίς δίπλωμα και μετά από ερώτηση της εισαγγελέως ζήτησε συγνώμη.

Όπως είπε ήρθε από τη Λάρισα με τρένο για βόλτα, έκανε βόλτα στην περιοχή του λιμανιού και όταν είδε το σταθμευμένο μηχανάκι αποφάσισε να το κλέψει για να επιστρέψει στη Λάρισα όπου μένει. Σύμφωνα με το onlarissa.gr, η εισαγγελέας έδρας αφού τον ρώτησε που δουλεύει και ο κατηγορούμενος είπε ότι δεν εργάζεται γιατί τώρα ενηλικιώθηκε, οπότε η δικαστική λειτουργός με πολύ αυστηρό ύψος τον επέπληξε λέγοντάς τους ότι περιφέρεται μεταξύ Βόλου και Λάρισας, αφαιρεί μοτοσικλέτες, τις οδηγεί χωρίς δίπλωμα και δημιουργεί ατύχημα, με άμεσο κίνδυνο να τραυματίσει άνθρωπο ή να προκαλέσει δυστύχημα.

Σε ερώτηση του προέδρου αν έχει κατηγορηθεί ξανά για κλοπές, ο νεαρός απάντησε ότι έχει κατηγορηθεί 3-4 φορές, ενώ η εισαγγελέας πρότεινε να κριθεί ένοχος και να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 2 ετών για την κλοπή και ενός έτους για παραβίαση του ΚΟΚ.

Τελικά το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 28 μηνών, χωρίς αναστολή, αλλά με δικαίωμα έφεσης, η οποία έχει αναστέλλουσα δύναμη. Αφού άσκησε έφεση ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος.

Μεγάλη η ζημιά στο δίκυκλο

Ο 31χρονος ιδιοκτήτης του δίκυκλου μάρκας Honda δήλωσε ότι όταν παρέλαβε το δίκυκλό του από το Λιμεναρχείο, διαπίστωσε ότι από την πρόσκρουση στη μπάρα, είχε μεγάλης έκτασης ζημιές και στο συνεργείο που το πήγε του είπαν ότι δεν αξίζει τον κόπο να το επισκευάσει.

Όπως ανέφερε με δηλώσεις του από την σύγκρουση έσπασε το τιμόνι, ο σταυρός του τιμονιού και οι μπροστινές αναρτήσεις, έσπασαν πλαστικά, στράβωσε ο σκελετός και έσπασε ο λεβιές ταχυτήτων.

Ο ίδιος τόνισε ότι με το μηχανάκι αυτό πηγαινοέρχονταν από το σπίτι του στη δουλειά και αντίστροφα, ενώ επίσης δούλευε περιστασιακά τα βράδια για να εξασφαλίσει λίγα παραπάνω χρήματα. Πλέον με τη ζημιά που προκάλεσε με το δίκυκλο ο νεαρός, θα αντιμετωπίσει πρόβλημα τόσο στις μετακινήσεις, όσο και στην εργασία του.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις