Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Λάρισα: “Τελικά υπάρχει δικαιοσύνη”! Άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου και ξέσπασε σε λυγμούς

Λάρισα: “Τελικά υπάρχει δικαιοσύνη”! Άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου και ξέσπασε σε λυγμούς

Με δάκρυα στα μάτια, ψελλίζοντας τη φράση «τελικά υπάρχει δικαιοσύνη», ο οδηγός του υπεραστικού ΚΤΕΛ που είχε εμπλακεί σε θανατηφόρο τροχαίο τον Απρίλιο του 2015 από το οποίο έχασε τη ζωή του ένας 22χρονος, άκουσε με μεγάλη ανακούφιση την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας τον έκρινε αθώο κατά πλειοψηφία (Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020) σε μια τραγική υπόθεση μέσα σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα.

Το τροχαίο δυστύχημα είχε συμβεί στο 7ο χλμ Λάρισας – Κοζάνης. Το λεωφορείο εκτελούσε το δρομολόγιο Δεσκάτη – Ελασσόνα – Λάρισα με κατεύθυνση προς Λάρισα. Κάποια στιγμή σταμάτησε για να πάρει επιβάτιδα αλλά το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο νεαρός προσέκρουσε στο πίσω μέρος του λεωφορείου με τραγικό αποτέλεσμα για τον ίδιο.

Στο πρώτο δικαστήριο ο οδηγός του λεωφορείου είχε κριθεί ένοχος για την πράξη της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας ανεξαρτήτως συνυπαιτιότητας, καθώς αποδείχθηκε πως «δεν οδηγούσε με σύνεση και δεν απέφυγε οποιαδήποτε συμπεριφορά, που ήταν ενδεχόμενο να εκθέσει σε κίνδυνο άλλους χρήστες της οδού».

Από αυτήν την ενέργεια θεώρησε το δικαστήριο πως ο 22χρονος προσέκρουσε στο πίσω μέρος του λεωφορείου αν και προσπάθησε να αποφύγει φρενάροντας το όχημα αφήνοντας ίχνη για 15 περίπου μέτρα. Γι αυτό και τον είχε τιμωρήσει με ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως μείωσε σταδιακά ταχύτητα και σε καμία περίπτωση απότομα ενώ δεν είχε δει καν το αυτοκίνητο που ακολουθούσε και το μόνο που άκουσε ήταν τον κρότο από τη σύγκρουση. Το δικαστήριο εν τέλει τον έκρινε αθώο.

Πηγή: Ρεπορτάζ του Κάμπου

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις