Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Λάρισα: «Την σκότωσε με σφυρί ή λοστό» – Τι λέει ο ιατροδικαστής για τη δολοφονία της 35χρονης

Λάρισα: «Την σκότωσε με σφυρί ή λοστό» – Τι λέει ο ιατροδικαστής για τη δολοφονία της 35χρονης

«Τη σκότωσε με σφυρί ή λοστό και ο θάνατός της ήταν ακαριαίος» αναφέρει, μιλώντας στο newsit.gr, ο ιατροδικαστής Χρήστος Κραββαρίτης που πραγματοποίησε την νεκροψία-νεκροτομή της 35χρονης η οποία βρέθηκε από τις αρχές την Παρασκευή στο σπίτι της στην Λάρισα, χτυπημένη στο κεφάλι και τυλιγμένη με πάπλωμα.

Ο ιατροδικαστής κατηγορηματικός επισημαίνοντας ότι «πρόκειται για ανθρωποκτονία. Διαπιστώθηκε συντριπτικό κάταγμα κεφαλής στην περιοχή του θόλου, προκληθέν από αμβλύ όργανο, βαρύ όργανο π.χ. σφυρί, λοστός. Ο χρόνος θανάτου προσδιορίζεται περίπου μία εβδομάδα από σήμερα. Η πλήξη είναι από την δεξιά μεριά».

Ο Χρήστος Κραββαρίτης κάνει λόγο για ακαριαίο θάνατο και αναφέρει ότι ο δράστης προσπάθησε να συγκαλύψει την αποτρόπαια ενέργειά του. «Δεν υπήρχαν έντονες κακώσεις και ο θάνατος ήταν ακαριαίος. Επειδή έχουμε σήψη δεν έχουμε την δυνατότητα να δούμε τα πάντα. Έγινε χθες η αυτοψία του χώρου όπου η σορός βρέθηκε καλυμμένη ολόσωμα από καλύμματος, στην προσπάθεια του δράστη να συγκαλύψει στοιχεία. Από την πρώτη στιγμή πάντως φαινόταν το κάταγμα, από την πρώτη στιγμή μίλησα για εγκληματική ενέργεια. Υπάρχει ένα όργανο στο χώρο το οποίο θα μπορούσε να είναι το όργανο που χρησιμοποιήθηκε».

Ο ιατροδικαστής πέραν της επιστημονικής του ταυτότητας εστιάζει και στην ανθρώπινη υπόσταση, επισημαίνοντας και τον μείζονα ρόλο του κοινωνικού συνόλου. «Μία σορός επτά ημερών να σαπίζει σε ένα διαμέρισμα και να μην ενοχλείται κανείς, δείχνει την αναισθησία του κοινωνικού περίγυρου -που για μένα- πέρα από τον φυσικό αυτουργό, είναι συναυτουργός».

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις