Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

ΛΑΡΚΟ: Έτσι σκοτώθηκε ο άτυχος εργάτης – Τι λένε συγγενείς και συνάδελφοι για τον αδικοχαμένο πατέρα τριών παιδιών!

ΛΑΡΚΟ: Έτσι σκοτώθηκε ο άτυχος εργάτης – Τι λένε συγγενείς και συνάδελφοι για τον αδικοχαμένο πατέρα τριών παιδιών!

Συγγενείς και συνάδελφοι του 55χρονου μιλούν στο newsit.gr, για το εργατικό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ. Σοβαρές καταγγελίες για την κατάσταση του εργοστασίου…

Ούτε οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πιστέψουν τον τρόπο με τον οποίο εξελίχτηκε το τραγικό δυστύχημα στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ.

Όπως σημειώνουν οι εκπρόσωποί τους, το τραγικό δυστύχημα με θύμα τον 55χρονο εργάτη από το χωριό Μαλεσίνα πατέρα τριών παιδιών εξελίχθηκε νωρίς το πρωί στο τμήμα της κοκκοποίησης, εκεί δηλαδή που το μετάλλευμα βρίσκεται στην τελική του φάση.

Όπως μάλιστα εξηγούν η κοκκοποίηση γίνεται με χρήση οξυγόνου. Σ’ εκείνο το σημείο, κάτω από άγνωστες συνθήκες προκλήθηκε έκρηξη και ο εργαζόμενος βρήκε τραγικό θάνατο γιατί ήταν πολύ κοντά στο σημείο της έκρηξης. Σε κοντινή απόσταση ήταν άλλοι τρεις εργαζόμενοι, χωρίς ευτυχώς να πάθουν κάτι.

Νεκρός όπως ανακοίνωσε η εταιρεία είναι ο Γεώργιος Ψαρράς του Δημητρίου, πατέρας τριών παιδιών. Ένας εργάτης που δούλευε χρόνια στη ΛΑΡΚΟ και πήγε το πρωί κανονικά στη δουλειά του. Μια βάρδια που έμελλε να είναι η τελευταία της ζωής του.

Συγκλονισμένοι οι συγγενείς του θύματος

“Κάποιο ατύχημα μας είπαν ότι έχει συμβεί αλλά δεν μας είπαν κάτι συγκεκριμένο. Μας είπαν ότι έγινε όταν άγγιζε το μετάλλευμα, δεν μας είπαν όμως περισσότερα.

Έγινε έκρηξη και τινάχτηκε στον αέρα ο ξάδελφος μου και πετάχτηκε αρκετά μέτρα μακριά από εκεί που έγινε το συμβάν. Άφησε πίσω του μια γυναίκα και τρία παιδάκια. Εργαζόταν πολλά χρόνια στην ΛΑΡΚΟ, μπορεί και 15 χρόνια” λέει στο newsit.gr, η ξαδέρφη του θύματος.

Ψάχνουν απαντήσεις στα αίτια της τραγωδίας

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, οι εργαζόμενοι που ήταν παρόντες ή είχαν βάρδια κατά το δυστύχημα, δίνουν καταθέσεις στην αστυνομία σε μια προσπάθεια να συμπληρωθεί το παζλ της τραγωδίας.

Μεταξύ αυτών δύο επιστάτες, ο υπεύθυνος βάρδιας και ο διευθυντής της επιχείρησης, που βρισκόταν στη ΛΑΡΚΟ την ώρα της τραγωδίας. “Διερευνούμε τώρα το πως έγινε το δυστύχημα. Εγώ ήμουν στο αστυνομικό τμήμα διότι συνελήφθησαν δυο εργαζόμενοι οι οποίοι ήταν επιστάτες στο τμήμα, αυτή την στιγμή δεν μπορεί να βγει κάποιο πόρισμα για να ξέρουμε την αιτία που προκάλεσε τον θάνατο” λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο newsit.gr και συνεχίζει…

“Η φύση της δουλειάς μας είναι επικίνδυνη και δύσκολη, ήταν ένα συμβάν για το οποίο δεν μπορώ να καταλογίσω ευθύνες χωρίς να δω κάποιο συγκεκριμένο πόρισμα. Εγώ ήμουν εκτός εργασίας την ώρα του ατυχήματος, με ενημέρωσαν και πήγα στο εργοστάσιο. Δεν υπήρχε ούτε βλάβη, ούτε τίποτα, αν υπήρχε βλάβη δεν θα δούλευε η εγκατάσταση, για το συγκεκριμένο συμβάν για την ώρα δεν μπορούμε να πούμε γιατί συνέβη.

Δεν υπήρξε κανένας τραυματίας, μόνο ένας νεκρός, ψυχικά τραυματισμένοι είναι οι συνάδελφοι που ήταν παρόν στο περιστατικό. Ο θανόντας ήταν χρόνια στο καθεστώς της εργολαβοποίησης, μόνιμος έγινε το 2014, αλλά δούλευε αρκετά χρόνια πριν με καθεστώς εργολαβίας.

Η απαξίωση που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια με ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησαν αυτές τις ιστορίες, δηλαδή δεν υπήρχαν προληπτικά μέτρα συντήρησης, αυτή είναι η πραγματικότητα. Τα τελευταία 5 χρόνια δεν δόθηκαν χρήματα για να γίνουν συντηρήσεις. Η τελευταία κυβέρνηση και διοίκηση της εταιρείας απαξίωσαν τα πάντα στο εργοστάσιο.”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων συνεχώς ομιλούν για «απαξίωση του εργοστασίου» το τελευταίο διάστημα, για «συντηρήσεις οι οποίες δεν γίνονται στο χρόνο τους» και ζητούν από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της και τα σχέδιά της σε σχέση με το μέλλον της βιομηχανίας.

Μάλιστα στη Λάρυμνα αναμένουν και το διευθύνοντα σύμβουλο της ΛΑΡΚΟ για να έχουν μια συζήτηση μαζί του ελπίζοντας να πάρουν κάποιες απαντήσεις.

Να θυμίσουμε ότι πριν από 48 ώρες είχε καταγγελθεί και πάλι ένα παρόμοιο συμβάν, χωρίς ωστόσο να τραυματιστούν εργαζόμενοι, γεγονός το οποίο το αποδίδουν σε θέμα τύχης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις