Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Λασίθι: Προφυλακιστέος ο 43χρονος! Τι υποστήριξε στην απολογία του

Φωτογραφία ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οργισμένοι συγγενείς του 73χρονου, προσπάθησαν να επιτεθούν στον 43χρονο όταν βγήκε από τα δικαστήρια μετά την απολογία του. Στο φως σοκαριστικό video που κατέγραψε καρά καρέ το φονικό στο Λασίθι.

Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του, ο 43χρονος κατηγορούμενος για το έγκλημα στο Λασίθι, με θύμα έναν 73χρονο κτηνοτρόφο και σοβαρά τραυματία τον γιο του.

Click4more Βίντεο σοκ! Καρέ καρέ το φονικό στο Λασίθι!

Υπό το φόβο των επεισοδίων, ο 43χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης, είχε μεταφερθεί στα δικαστήρια τρεις ώρες πριν από την ώρα που επρόκειτο να απολογηθεί.

Όταν όμως τελείωσε η απολογία του, οργισμένοι συγγενείς του θύματος τον περίμεναν έξω από τα δικαστήρια με άγριες διαθέσεις. Μόλις είδαν τον 43χρονο, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους κατάφεραν να «σπάσουν» τον αστυνομικό κλοιό.

Πλησίασαν το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρισκόταν και κατάφεραν να του σπάσουν το πίσω τζάμι. Σύμφωνα με το cretalive.gr, έγινε και μια σύλληψη.

«Φονιά! Εδώ θα σε περιμένουμε!» φώναζε, μεταξύ άλλων, το πλήθος.

Δείτε τις στιγμές της έντασης 

Τι ισχυρίστηκε ο 43χρονος για το φονικό στο Λασίθι

Στην απολογία του, ο 43χρονος κατηγορούμενος υποστήριξε, όπως είπε ο συνήγορος υπεράσπισης Γιώργος Στειακάκης, ότι το μοιραίο απόγευμα πήγε στο σημείο προκειμένου να διαμαρτυρηθεί στην οικογένεια Φινοκαλιώτη για την περίφραξη που είχαν τοποθετήσει.

Ισχυρίστηκε ότι η άλλη πλευρά του έβρισε “σκαιότατα και εξευτελιστικά” με αποτέλεσμα να “σταματήσει το μυαλό του και να κάνει ό,τι έκανε”.

Κατά τον συνήγορό του, ο 43χρονος δήλωσε μετανοιωμένος από τη στιγμή της παράδοσής του.

Το video σοκ

Λίγη ώρα πριν εμφανιστεί ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα ο 43χρονος δράστης, ένα σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο είχε δει το φως της δημοσιότητας. Ένα βίντεο στο οποίο έχουν καταγραφεί τα δραματικά λεπτά της δολοφονίας του 73χρονο Μανώλη Φινοκαλιώτη.  

Το βίντεο αυτό παραδόθηκε στον ανακριτή και σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας του θύματος Γιώργο Κοκοσάλη, μέσα απ’ αυτό «αποτυπώνεται η σκηνή του φρικτού και στυγερού εγκλήματος, της ανόητης καπετανιάς και δεν μένει κανένα περιθώριο για περαιτέρω υπερασπιστικούς ελιγμούς. Είναι καταπέλτης το βίντεο. Είναι σκληρό και δύσκολο να “αναγνωστεί” ψυχολογικά και συναισθηματικά ωστόσο η οικογένεια αισθάνθηκε την ανάγκη να το παραδώσει για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. Το υλικό δείχνει την εκτέλεση από το δράστη με νηφαλιότητα, διαύγεια και ψυχραιμία με την οποία θέλησε να δράσει και τον τρόπο με τον οποίο τοποθετείται απέναντι στην ανθρώπινη ζωή».

Click4more Λασίθι: Χαμός έξω από τον ανακριτή! Παραλίγο να λιντσάρουν τον 43χρονο – Έσπασαν το τζάμι του περιπολικού [pics]

«Πήγε εκεί για αν εκτελέσει και για κανέναν άλλο λόγο (…) Μιλάμε για μία εν ψυχρώ δολοφονία όπως είχαμε πει από την πρώτη στιγμή. Απόλυτα προετοιμασμένη και από το σύνολο της δικογραφίας και από τα αντικειμενικά ευρήματα, προκύπτει αυτό το πράγμα. Η πλήρης ψυχική ηρεμία, το ψυχρό αίμα.

Μία ώρα πριν ο 43χρονος εφοδιάζεται με την καραμπίνα του, φεύγει από το σπίτι, πηγαίνει, επιτελεί, φεύγει, παρατάει το αυτοκίνητο του στο 1χλμ, με το κλειδί στη μίζα. Δεν παραδίδει το κυνηγετικό όπλο, το όπλο του εγκλήματος κάπου εδώ τριγυρίζει και να δούμε τι θα γίνει και με αυτό το όπλο.

Φεύγει, παίρνει τηλέφωνο τη σύζυγο του. Της λέει, σκότωσα δύο ανθρώπους. Κλείνει το κινητό του και εξαφανίζεται. Αυτό προκύπτει από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Αν αυτό δεν είναι πλήρης προετοιμασία τότε τι είναι;», πρόσθεσε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

Από την πλευρά του, ο Γ. Στειακάκης εξέφρασε και την διαμαρτυρία του για την δημοσιοποίηση – όπως είπε- “υλικού της ανακριτικής αρχής, που είναι μυστικό”.

Δείτε το σοκαριστικό video 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, cretalive.gr, cretapost.gr, flashnews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις