Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Λέρος: Ξανά στο εδώλιο οι γονείς που ομολόγησαν ότι κακοποιούσαν σεξουαλικά τα παιδιά τους

Λέρος: Ξανά στο εδώλιο οι γονείς που ομολόγησαν ότι κακοποιούσαν σεξουαλικά τα παιδιά τους

Η Λέρος στο επίκεντρο για μια ανατριχιαστική υπόθεση που αναβιώνει. Η σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών και οι ομολογίες της μητέρας και του πατέρα τους, είχαν συγκλονίσει…

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωεδεκανήσου θα αναβιώσει την 8η Μαΐου 2023 υπόθεση με κατηγορούμενους δύο γονείς από τη Λέρο, ηλικίας 52 και 47 ετών, που φέρονται να κακοποιούσαν σεξουαλικά τα παιδιά τους. Οι κατηγορούμενοι, έχουν κριθεί ένοχοι για αποπλάνηση παιδιού που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα και δεκατέσσερα έτη, για κατάχρηση σε ασέλγεια κατά μόνας και κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση, για ασέλγεια μεταξύ συγγενών κατά μόνας και κατά συναυτουργία, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και για απλή συνέργεια κατ’ εξακολούθηση σε ασέλγεια μεταξύ συγγενών κατά μόνας, κατά συρροή.

Το πρωτόδικο δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στην μητέρα και απέρριψε το αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων στον πατέρα. Εχει επιβληθεί στον 52χρονο ποινή κάθειρξης 24 ετών (εκτιτέα τα 20) και στην 47χρονη ποινή κάθειρξης 13 ετών (εκτιτέα τα 8).

Οι κατηγορούμενοι είναι σύζυγοι και κατοικούν στην περιοχή Πλάκα Λέρου, μαζί με τα δύο παιδιά τους, που σήμερα είναι 19 και 15 ετών αντίστοιχα. Σε μη επακριβώς προσδιορισθείσες ημερομηνίες, κατά το χρονικό διάστημα από 1.1.2015 έως τις 26.5.2018, ο πρώτος κατηγορούμενος ενήργησε επανειλημμένα σε βάρος της ανήλικης κόρης του (γεν. στις 17.10.2004) ασελγείς πράξεις.

Συγκεκριμένα είτε της αφαιρούσε τα ρούχα και εσώρουχα είτε την εύρισκε γυμνή στο υπνοδωμάτιο και στο μπάνιο και εν συνεχεία την θώπευε στο στήθος και στα γεννητικά της όργανα. Σε άλλη δε περίπτωση, σε μη εξακριβωθείσα ημερομηνία, αλλά τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο του έτους 2017, ο πατέρας επιχείρησε να βιάσει την ανήλικη κόρη του, στο μπάνιο αλλά λόγω της αντίδρασής της, αποχώρησε.

Όπως προέκυψε, σε μη προσδιορισθείσα ημερομηνία, αλλά εντός του χρονικού διαστήματος από 1.1.2018 έως τις 26.5.2018, στις ασελγείς πράξεις εις βάρος της ανήλικης συμμετείχε και η μητέρα της.

Ο πατέρας ομολόγησε τις αρρωστημένες πράξεις στην προανακριτική απολογία του, ενώ με την απολογία του κατά την κύρια ανάκριση ανεκάλεσε εν μέρει την προηγούμενη ομολογία του ως προς ορισμένα περιστατικά και κυρίως ως προς τη συχνότητα τέλεσής τους.

Όπως προκύπτει από την απλή ανάγνωση της προανακριτικής απολογίας του, ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στις εν λόγω πράξεις του εξαιρετικά λεπτομερώς και μάλιστα τοποθετώντας αυτές σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, δηλαδή ανέφερε στοιχεία που ήταν άγνωστα στους προανακριτικούς υπαλλήλους και συνεπώς τα όσα ανέφερε δεν θα μπορούσαν να αποτυπωθούν καθ’ υπόδειξη ή πίεση των τελευταίων.

Ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου ο πατέρας ομολόγησε αρχικά μια πράξη ασέλγειας εις βάρος της κόρης του, υποστήριξε ότι βοηθούσε το άλλο του παιδί σε μικρή ηλικία καθ’ υπόδειξη παιδιάτρου ανοίγοντας το μόριό του για να μην υποβληθεί σε επέμβαση φίμωσης και αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται. Η μητέρα από την άλλη, ομολόγησε μια πράξη με θύμα την κόρη της, ενώ αρνήθηκε τις υπόλοιπες, τονίζοντας ωστόσο ότι τελούσε υπό τον φόβο του συζύγου της.

Πηγή: dimokratiki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις