Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Λέρος: Λουκέτο στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο

Λέρος: Λουκέτο στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο
ΦΩΤΟ Αρχείου

Κλείνει οριστικά στη Λέρο η ανοιχτή δομής προσωρινής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο. Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, με απόφαση του υπουργού, Νότη Μηταράκη, την Παρασκευή (27.11.2020).

Όπως σημειώνεται, οι τελευταίοι 22 διαμένοντες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Λέρο. “Το κλείσιμο της προσωρινής δομής φιλοξενίας Λέρου, εντάσσεται στον εν εξελίξει σχεδιασμό του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για τη μείωση του αριθμού δομών φιλοξενίας στην ελληνική επικράτεια και τον ουσιαστικό περιορισμό των επιπτώσεων της μεταναστευτικής κρίσης στις τοπικές κοινωνίες”, αναφέρεται.

Όπως καταλήγει η ανακοίνωση, “οι νέες Κλειστές Ελεγχόμενες Δομές Νήσων θα συγκεντρώνουν στο εσωτερικό τους το σύνολο των υφιστάμενων δομών που λειτουργούν, μέχρι στιγμής, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Με αυτόν τον τρόπο, θα λειτουργεί αποκλειστικά μία κλειστή ελεγχόμενη δομή ανά νησί και θα εκλείψουν τα φαινόμενα πολλαπλών κέντρων φιλοξενίας σε διάφορα σημεία του ίδιου νησιού”.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις