Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Λέσβος: Ασταμάτητες οι ροές προσφύγων και μεταναστών – Οι βάρκες φτάνουν η μία μετά την άλλη!

Λέσβος: Ασταμάτητες οι ροές προσφύγων και μεταναστών – Οι βάρκες φτάνουν η μία μετά την άλλη!

Απελπιστική η κατάσταση στη Λέσβο με τις αφίξεις προσφύγων και ματαναστών να συνεχίζονται με αμείωτη ένταση…

Νέο κύμα μεταναστευτικών ροών εξαπέλυσαν οι διακινητές από τα παράλια της Τουρκίας προς τα ελληνικά νησιά. Οπως μεταδίδει η ΕΡΤ Αιγαίου, έφτασαν συνολικά 5 βάρκες τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τρεις βάρκες έφτασαν στη Σκάλα Συκαμιάς με 143 πρόσφυγες και μετανάστες και άλλες δύο στην περιοχή του Αεροδρομίου με 48 άτομα.

Την Τετάρτη ο αριθμός των μεταναστών που έφτασαν σε ακτές της Λέσβου ήταν 213 ενώ συνολικά από την Τρίτη μέχρι και σήμερα, Πέμπτη, το πρωί περισσότερα από 700 άτομα έχουν βγει στις ακτές της Λέσβου.

Την Τετάρτη εντοπίστηκαν και διασώθηκαν τουλάχιστον 284 άτομα, σε θαλάσσιες περιοχές ανοιχτά των νησιών Λέρου, Σάμου και Λέσβου. Ο κύριος όγκος των μεταναστών και προσφύγων εντοπίστηκε στη Λέσβο, όπου προστέθηκαν άλλα 177 άτομα, στα κέντρα φιλοξενίας του νησιού.

Μετά την «έκρηξη» των μεταναστευτικών ροών που σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες στα ελληνικά νησιά, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος, μεταβαίνει σήμερα στην Τουρκία, για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό – μεταναστευτικό και την εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις