Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Λέσβος: Δόθηκαν 50.000 ευρώ και ο χριστουγεννιάτικος στολισμός στη Μυτιλήνη διχάζει

Λέσβος: Δόθηκαν 50.000 ευρώ και ο χριστουγεννιάτικος στολισμός στη Μυτιλήνη διχάζει

Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός στη Μυτιλήνη και κυρίως στα χωριά, φαίνεται εξαιρετικά φτωχός, λίγες μέρες πριν τα φετινά Χριστούγεννα. Η Λέσβος στο επίκεντρο, με τις εικόνες να προκαλούν συζητήσεις…

Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός προκαλεί αντιπαραθέσεις στη Μυτιλήνη, με δημοτικούς συμβούλους να υποστηρίζουν ότι τα χρήματα που δόθηκαν δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι εικόνες στα χωριά, μόνο σε παραμονές Χριστουγέννων δεν παραπέμπουν. Σε πολλά δεν υπάρχει καν ηλεκτρολόγος για να θέσει σε λειτουργία τα στολίδια. «Φτωχός» όμως είναι ο στολισμός και στην καρδιά του νησιού. Με κατοίκους και φορείς να δηλώνουν ξεχασμένοι. Ορισμένοι αναπολούν παλαιότερες εποχές, όταν τα φώτα έδιναν τον τόνο των ημερών, σε ντόπιους και τουρίστες.

Η συνταγή των Χριστουγέννων του 2022 ακολουθείται και τα φετινά Χριστούγεννα στη Λέσβο καθώς στα χωριά δεν θα πραγματοποιηθεί καμία εκδήλωση ενώ «μια από τα ίδια» θα είναι για την πόλη της Μυτιλήνης. Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μυτιλήνης η επικεφαλής της παράταξης «Με πυξίδα τον πολίτη» Εριφύλη Χιωτέλλη απηύθυνε ερώτηση στην δημοτική αρχή σχετικά με το ποιες είναι οι υποχρεώσεις της εταιρείας που έχει αναλάβει τον στολισμό για τα χωριά και ποιες είναι οι υποχρεώσεις του δήμου.

«Βλέποντας τη σύμβαση για τη δημοτική ενότητα Μυτιλήνης υπάρχουν 28.000 ευρώ που έχουμε δώσει ενώ τα χωριά της ενότητας Μυτιλήνης διαμαρτύρονται ότι δεν υπάρχει προς αυτούς καμία προσφορά ακόμα και ηλεκτρολόγο δεν βρίσκουν για να τους βοηθήσει να κάνουν τον στολισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ερώτηση της η κ.Χιωτέλλη.

Απαντώντας στην κ.Χιωτέλλη ο κ.Ζαφειρίου εκ μέρους της δημοτικής αρχής σε σχέση με τον στολισμό της Μυτιλήνης ανέφερε ότι αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται ο στολισμός και ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος με τα λαμπιόνια θα ανάψει μια μέρα πριν την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου του δήμου. Ο κ.Ζαφειρίου στην απάντηση του σημείωσε επίσης ότι «οι ηλεκτρολόγοι του δήμου είναι δύο και δεν θα προλάβουν να πάνε στα χωριά».

Παίρνοντας τον λόγο ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Μυτιλήνης Ηρακλής Κουντουρέλλης τόνισε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να δοθεί κάτι επιπλέον στα χωριά εκτιμώντας ότι για να γίνει κάτι τέτοιο έπρεπε να ξεκινήσει η διαδικασία από το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr, το συνολικό ποσό της μελέτης των δαπανών για τα Χριστούγεννα στο δήμο Μυτιλήνης είναι 50.206 ευρώ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις