Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Λέσβος: Έτσι φτιάχνεται το νέο κλειστό κέντρο! Εντάσεις και “λουκέτα” για το προσφυγικό (Βίντεο)

Λέσβος: Έτσι φτιάχνεται το νέο κλειστό κέντρο! Εντάσεις και “λουκέτα” για το προσφυγικό (Βίντεο)

Συνεχίζονται μέρα και νύχτα οι εργασίες στη Λέσβο, για την κατασκευή της νέας κλειστής δομής στην περιοχή Καράβα στη Μυτιλήνη. Οι μπουλντόζες έπιασαν δουλειά από χθες, στο περιθώριο των επεισοδίων και συνέχισαν και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή είναι δρακόντεια.

“Η κατασκευή των κλειστών κέντρων συνεχίζεται κανονικά, χωρίς καμία παρέκκλιση από τα αρχικά χρονοδιαγράμματα” τόνιζαν κυβερνητικές πηγές. Οι αστυνομικοί που είχαν φτάσει από την Αθήνα, βρίσκονταν περιμετρικά της έκτασης, με αποστολή να μην επιτρέψουν σε διαδηλωτές να πλησιάσουν και να σταματήσουν τις εργασίες. Στο επόμενο βίντεο, βλέπουμε εικόνες κατά τη διάρκεια της νύχτας, στην περιοχή Καράβα…

Νεκρώνουν τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου

«Νεκρώνουν» τα νησιά του Βορείου Αιγαίου από την γενική απεργία που αποφάσισαν για σήμερα Τετάρτη η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι Δήμοι της Περιφέρειας, ενώ έχουν προγραμματιστεί και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε κεντρικά σημεία της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου.

Οι νησιώτες, μέσω εκτάκτων συνελεύσεων που έκαναν χθες, καταδικάζουν τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης αιτούντων άσυλο, ενώ διαμαρτύρονται για την έντονη αστυνομική παρουσία και τη βία που ξέσπασε την Τρίτη.

Στην απεργία συμμετέχουν έμποροι, η ΑΔΕΔΥ, οι εργαζόμενοι σε ΟΤΑ και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, καθώς και ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου. Ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί και στη Χίο, όπως και στη Σάμο.

Παράλληλα, έχουν προαναγγελθεί κινητοποιήσεις, στην πλατεία Σαπφούς, στη Μυτιλήνη, στη πλατεία Βουνακίου, στη Χίο και στην πλατεία Πυθαγόρα στη Σάμο.

Επεισόδια στη Μυτιλήνη

Τα κύρια σημεία των βραδινών συγκρούσεων ήταν στο Διαβολόρεμα και στην Καράβα. Δηλαδή στα δύο άκρα του δρόμου που οδηγεί στην επιταγμένη έκταση. Τελικά τα μηχανήματα του Στρατού κατάφεραν να εγκατασταθούν στην περιοχή καθώς έφτασαν εκεί χρησιμοποιώντας παράδρομο μέσα από το δάσος στην περιοχή Πετροβούνι.

Όλα αυτά την ώρα που η κυβέρνηση να έχει διατυπώσει ξεκάθαρα πως εργάζεται για την επίλυση των προβλημάτων στο εξαιρετικά πολύπλοκο ζήτημα του προσφυγικού.

 
 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις