Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Λέσβος: Πολλές εκκλησίες έκαναν Ανάσταση χωρίς Άγιο Φως

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η μεγάλη καθυστέρηση στην άφιξη του Αγίου Φωτός από την Λήμνο στην Μυτιλήνη είχε σαν αποτέλεσμα πολλές εκκλησιές της Λέσβου να κάνουν Ανάσταση χωρίς να παραλάβουν το Άγιο Φως. Στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης προσγειώθηκε το αεροπλάνο της AEGEAN περίπου στις 23:50, με το πρόγραμμα να παρουσιάζει καθυστέρηση μίας περίπου ώρας σε σχέση με το αρχικά ανακοινωθέν. Αν και έγινε αγώνας δρόμου για να φτάσει έγκαιρα το Άγιο Φως στους Ιερούς Ναούς της Λέσβου κάποιοι δεν το παρέλαβαν καθόλου και άλλες εκκλησίες καθυστέρησαν το “Χριστός Ανέστη” ακόμα και 20 λεπτά..

Ο κακός σχεδιασμός της αεροπορικής εταιρείας στέλνοντας από την Αθήνα στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί στην Λήμνο για την Μυτιλήνη το Άγιο Φως, καθυστέρησε κατά 1,5 ώρα την άφιξη του στην Λέσβο με αποτέλεσμα πολλοί πιστοί στο νησί και εδικά στα απομακρυσμένα μέρη να μείνουν με τις λαμπάδες στο χέρι.

Πολλοί ιεροί ναοί και κυρίως στα κοντινά μέρη με το αεροδρόμιο Μυτιλήνης προτίμησαν να καθυστερήσουν το “Χριστός Ανέστη” ώστε οι πιστοί να παραλάβουν το Άγιο Φως. Στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης περίμεναν με ανυπομονησία εκπρόσωποι από όλους τους ιερούς ναούς της Λέσβου, κάνοντας ανάσταση μέσα στο αυτοκίνητο στο δρόμο προς τις εκκλησιές ώστε να παραδώσουν το φως στους ιερούς ναούς έγκαιρα. Πάντως το Άγιο Φως πολλοί πιστοί το παρέλαβαν την Κυριακή του Πάσχα..

Πηγή: LesvosPost

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε