Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Λέσβος: Συγκλονίζει ο σπαραγμός της μάνας του παιδιού που πνίγηκε! Η τραγική οικογενειακή ιστορία

Λέσβος: Συγκλονίζει ο σπαραγμός της μάνας του παιδιού που πνίγηκε! Η τραγική οικογενειακή ιστορία

Συγκλονίζει ο σπαραγμός της μάνας του αδικοχαμένου παιδιού στο νεκροτομείο της Μυτιλήνης. Η γυναίκα που είχε χάσει τον σύζυγό της, στον πόλεμο στη Συρία, προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, μετά το νέο χτύπημα της μοίρας.

Η τουρκική ακταιωρός τους οδήγησε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και τους εγκατέλειψε. Οι περιγραφές για τις σκηνές που ακολούθησαν, σφίγγουν το στομάχι. Το άτυχο 7χρονο αγοράκι δεν τα κατάφερε.

Όλα έγιναν στις 08.30 χθες το πρωί στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του αεροδρομίου της Λέσβου. Βάρκα στην οποία επέβαιναν 48 αλλοδαποί συνοδευόμενη από τουρκική ακταιωρό κινούνταν στην οριογραμμή.

Όταν εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και πλησίασε σκάφος του Λιμενικού Σώματος, οι επιβαίνοντες ανέτρεψαν τη βάρκα (πρόκειται για συνήθη τακτική κατά σύσταση των διακινητών προκειμένου να γίνει επιχείρηση διάσωσης). Το Λιμενικό προέβη σε επιχείρηση διάσωσης.

Ύστερα από επίπονες προσπάθειες 46 άτομα ανασύρθηκαν σώα. Δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λέσβου το ένα χωρίς τις αισθήσεις του. Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης χωρίς αποτέλεσμα. Το άλλο παιδί νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Η μητέρα του άτυχου παιδιού νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Σύμφωνα με ενημέρωση η γυναίκα είχε μόνο ένα παιδί, αυτό που έχασε, ο άνδρας της είχε χάσει τη ζωή του στον πόλεμο στη Συρία, ενώ σκόπευε μέσω της χώρας μας να μεταβεί στη Γερμανία όπου βρίσκονται συγγενείς της. 

Πληροφορίες: Open

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις