Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Λευκάδα: Η στιγμή που ναυαγοσώστες ανασύρουν νεκρό τον 50χρονο που πνίγηκε στην παραλία Κάθισμα

Λευκάδα: Η στιγμή που ναυαγοσώστες ανασύρουν νεκρό τον 50χρονο που πνίγηκε στην παραλία Κάθισμα

Ο 50χρονος Ρουμάνος μπήκε στη θάλασσα παρά τα κύματα και πνίγηκε λίγα μόνο μέτρα από τη γυναίκα του. Σκηνές πανικού στην παραλία Κάθισμα στη Λευκάδα

Οι συνθήκες για μπάνιο στην παραλία Κάθισμα στη Λευκάδα ήταν από νωρίς το πρωί απαγορευτικές, οι προειδοποιήσεις από ναυαγοσώστες αλλεπάλληλες και ένας από εκείνους που έπεσαν στη θάλασσα δεν στάθηκε τυχερός. Ο άτυχος άντρας πνίγηκε μπροστά στη γυναίκα του, όταν κάποια στιγμή όπως μας λέει αυτόπτης μάρτυρας, τον σκέπασαν τα κύματα.

Σε βίντεο του ilefkada.gr, βλέπουμε τη στιγμή που ναυαγοσώστες φτάσουν στη σορό του 50χρονου Ρουμάνου. Αρχικά τα μεγάλα κύματα δεν τους επέτρεπαν να πλησιάσουν. Λίγη ώρα αργότερα και ενώ το Λιμενικό είχε δώσει εντολή να πετάξει ελικόπτερο στην περιοχή ώστε να βοηθήσει, ένα μεγάλο κύμα έβγαλε τη σορό στα ρηχά της παραλίας και τότε οι ναυαγοσώστες έσπευσαν να την ανασύρουν.

Αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο newsit.gr αναφέρει ότι «ήταν ένας άντρας, μεγάλος σε ηλικία. Τον είδα και επέπλεε. Όσοι ήταν κοντά φώναξαν βοήθεια και πήγαν αμέσως οι ναυαγοσώστες και προσπάθησαν να τον βγάλουν».

Μάλιστα μας εξηγεί ότι «ακούστηκε πως ο άντρας είχε πιει αλκοόλ σε κάποιο μαγαζί πιο πέρα και ότι ίσως έπαθε ανακοπή». Εξαιτίας των τεράστιων κυμάτων όπως μας λέει «όποιος πλησίαζε να τον βγάλει, δεν μπορούσε μετά και ο ίδιος να βγει. Κάποια στιγμή προσπαθούσαμε να βγάλουμε και τον άνθρωπο που είχε πάει να βοηθήσει τον άντρα που ήταν νεκρός».

Ο 50χρονος άτυχος άντρας που πνίγηκε ήταν με την γυναίκα του για διακοπές. Εκείνη σύμφωνα με πληροφορίες σώθηκε από ναυαγοσώστη. Αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ η παραλία Κάθισμα φημίζεται για τα μεγάλα κύματα, σήμερα, σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, η κατάσταση ήταν ακόμα πιο επικίνδυνη.

«Γενικά οι ναυαγοσώστες προσπαθούσαν όλη μέρα να ‘μαζέψουν τον κόσμο. Είχε πολύ μεγάλα κύματα και έμπαιναν μέσα στην θάλασσα και οι ναυαγοσώστες προσπαθούσαν να ‘μαζέψουν τα ασυμμάζευτα» λέει μιλώντας στο newsit.gr ο αυτόπτης μάρτυρας που έζησε την τραγωδία στη Λευκάδα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις