Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Λευκάδα: Θρήνος στο νησί για το ζευγάρι που έχασε τη ζωή του – Γεωπόνος και φυσιολάτρης ο 75χρονος

Λευκάδα: Θρήνος στο νησί για το ζευγάρι που έχασε τη ζωή του – Γεωπόνος και φυσιολάτρης ο 75χρονος

Πολύ αγαπητό στο νησί της Λευκάδας ήταν το ζευγάρι που βρέθηκε νεκρό σε μεγάλο γκρεμό στον οικισμό Πόντη και το Ακρωτήρι στην Βασιλική. Ο 75χρονος Μπάμπης Λάζαρης και η σύζυγός του, Κατερίνα, 73 ετών σκόρπισαν θλίψη στο νησί τους, αφού η τραγική είδηση του θανάτού τους σόκαρε την τοπική κοινωνία.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Αθανίου της Λευκάδας, Παναγιώτης Κορφιάτης μιλώντας στο newsit.gr για το ζευγάρι, αναφέρει ότι «σήμερα του Αγίου Γερασίμου περιμέναμε να γινόταν ένα θαύμα». Κρίμα πραγματικά. Συνταξιούχοι ήταν, καλοί άνθρωποι. Εργάζονταν και οι δύο για χρόνια στην γεωργική υπηρεσία και ήταν γνωστοί σχεδόν σε όλο το νησί».

Σοκαρισμένος ο πρόεδρος της κοινότητας προσθέτει πως ο Μπάμπης ήταν λάτρης της εξοχής και των βουνών. «Ανέβαζε φωτογραφίες με τοπία, λάτρευε τα βουνά, του άρεσε να τα γυρίζει», εξηγεί.

Το άτυχο ζευγάρι ξεκίνησε χθες (19.10.2022) να πάει στο χωριό Αθάνι για να αγοράσουν μέλι. Ο μελισσοκόμος που ήταν ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο μίλησαν το ζευγάρι, λίγο πριν την τραγωδία είναι ξάδερφος του κοινοτάρχη.

Ο Παναγιώτης Κορφιάτης, θυμάται τον Μπάμπη να πηγαίνει συνέχεια στο μέρος για μέλι. «Ο Μπάμπης ερχόταν συνέχεια εδώ για το μέλι, ασχολιόταν και παλιότερα με την μελισσοκομία, ήξερε και πήγαινε συχνά στον ξάδερφό μου για μέλι», αναφέρει.

Ο 75χρονος Μπάμπης Λάζαρης ήταν συνταξιούχος γεωπόνος και γνωστός φυσιολάτρης. Εργαζόταν, μαζί με τη σύζυγό του, στη Διεύθυνση Γεωργίας στη Λευκάδα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κόρη του άτυχου ζευγαριού από την πρώτη στιγμή έψαχνε για τους γονείς της, ενώ ο γιος τους που διαμένει στο εξωτερικό και αναμένεται να γυρίσει πίσω, μετά την τραγική κατάληξη του 75χρονου και της 73χρονης.

Υπενθυμίζεται ότι το άτυχο ζευγάρι εντοπίστηκε σε χαράδρα στην περιοχή Πόντη στη Λευκάδα, όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είχε πέσει το αυτοκίνητό τους με αποτέλεσμα να σκοτωθούν. Το ΙΧ βρέθηκε σε βάθος 200 μέτρων και το ζευγάρι έξω από αυτό. 

Ρεπορτάζ: Άννα – Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις