Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Λήμνος: Μεγάλη φωτιά σε 3 μέτωπα – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Λήμνος: Μεγάλη φωτιά σε 3 μέτωπα – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Αναστάτωση επικρατεί στη Λήμνο μετά από τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει σε τρία μέτωπα και που επεκτείνεται στην περιοχή μεταξύ Αγίου Δημητρίου και Σαρδών.

Σύμφωνα με limnosfm100 το μέτωπο είναι αρκετών χιλιομέτρων και έχουν κινητοποιηθεί όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή του Στρατού.

Οι πρώτες πληροφορίες, αναφέρουν, ότι κάηκε ένα εκκλησάκι και άνθρωποι απομακρύνουν τα ζώα τους από την περιοχή.

Η μάχη στα πολλαπλά μέτωπα της φωτιάς στη ΒΔ Λήμνο θα είναι ολονύκτια καθώς εκτείνονται από τον Άγιο Δημήτρη, τις Σαρδές, τη Δάφνη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά έφτασε κάποια στιγμή μέχρι και την περιοχή της Παπιάς.

Το πιο ανησυχητικό μέτωπο αυτή τη στιγμή είναι αυτό στην περιοχή Τραπέζια έξω από τις Σαρδές. Γι αυτό κρίνεται σκόπιμο να μην γίνεται διέλευση οχημάτων στον χωματόδρομο από τον Άγιο Δημήτρη προς τις Σαρδές αφού η όλη επιχείρηση της πυροσβεστικής διεξάγεται από αυτό το σημείο.

Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Στρατού. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι αλλά μέχρι στιγμής οι φωτιές δεν απειλούν οικισμούς.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις