Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Λήμνος: Νεκρώνει το νησί για τον ΦΠΑ – Οι αφίσες και το κάλεσμα του εμπορικού συλλόγου [pic]

Λήμνος: Νεκρώνει το νησί για τον ΦΠΑ – Οι αφίσες και το κάλεσμα του εμπορικού συλλόγου [pic]

Κινητοποίηση για τον ΦΠΑ διοργανώνουν φορείς και σωματεία της Λήμνου την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου με συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο λιμάνι της Μύρινας. Επτά σωματεία του νησιού…

το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, το Παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η ΕΛΜΕ, το Σωματείο Οικοδόμων, τα Σωματείο Εργαζομένων στους ΟΤΑ και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λήμνου, σε ανακοίνωσή τους λένε «όχι στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, όχι στη νέα φοροληστεία.»

Συγκεκριμένα τονίζουν ότι: «Τα νέα μέτρα που θα έρθουν με το πολυαναμενόμενο κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης αλλά και όλα τα παλιά που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εφαρμόζει, θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τη ζωή των λαϊκών νοικοκυριών. Η νέα φοροληστεία που σε συνδυασμό με την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ για τους κατοίκους των νησιών θα αποτελέσει ένα επιπλέον πλήγμα, η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες, οι νέες περικοπές σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές είναι ο βασικός άξονας της νέας επίθεσης που εξαπολύεται.

Όχι άλλα βάρη στου λαού τις πλάτες! Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας μαζί με τους μικρομεσαίους αγρότες και τους επαγγελματοβιοτέχνες ενάντια στη φοροληστεία, στο νέο έγκλημα που θα πληρώσει για άλλη μια φορά ο λαός!

Ο μειωμένος ΦΠΑ αποτελεί κατάκτηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος που αντιστάθμιζε το αυξημένο μεταφορικό κόστος, έτσι ώστε να μην υπάρχει απομόνωση των κατοίκων των νησιών λόγω της μεγάλης ακρίβειας. Παραμένει, γι’ αυτό το λόγο, εργατική κατάκτηση και δικαίωμα και όχι δήθεν αντιστάθμισμα για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό.

Οι λογικές ότι «πατώντας» στη δυστυχία των προσφύγων και των μεταναστών θα πάρουμε και εμείς κάποια ψίχουλα δεν έχουν θέση ανάμεσά μας. Οι λογικές που βλέπουν ξέχωρα το θέμα της μείωσης του συντελεστή του ΦΠΑ από τη γενική φοροληστεία, από την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική που εξαπολύει η κυβέρνηση και το κεφάλαιο δεν πρέπει να βρίσκουν απήχηση και αποδοχή από κανέναν εργαζόμενο, από κανέναν αγρότη, από καμία λαϊκή οικογένεια.»

Πηγή: limnosreport.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις