Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Ληστεία στο Σουφλί: Σακάτεψαν την 69χρονη και έφαγαν μπροστά της 20 αυγά

Ληστεία στο Σουφλί: Σακάτεψαν την 69χρονη και έφαγαν μπροστά της 20 αυγά

Ανάστατο το Σουφλί από την άγρια ληστεία σε σπίτι 69χρονης. Παραμένει σε νοσοκομείο η άτυχη γυναίκα, με την κατάστασή της, να χαρακτηρίζεται σταθερή…

Σε σταθερή κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας διασωληνωμένη, η 69χρονη γυναίκα από το χωριό Κυριακή στο Σουφλί, η οποία το περασμένο Σάββατο 1η Ιουλίου του 2023 δέχθηκε επίθεση από δυο άνδρες, όταν εισέβαλαν στο σπίτι της με σκοπό να την ληστέψουν.

Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου για τις πρώτες βοήθειες αλλά την Κυριακή παρουσίασε οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, όπου και νοσηλεύεται.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ η κατάσταση της υγείας της 69χρονης γυναίκας είναι σταθερή και όσο θα περνάνε οι ώρες και εφόσον υπάρχει αυτή η σταθερότητα αποφεύγονται τα χειρότερα.

Η επίθεση και ληστεία στο σπίτι της γυναίκας θεωρείται στην περιοχή πρωτοφανές και πρωτόγνωρο γεγονός. Σύμφωνα με μαρτυρίες οι δύο άντρες περίμεναν την 69χρονη στο σπίτι. Όταν γύρω στις 11 το βράδυ έσβησε το φως για να πάει να πέσει να κοιμηθεί μπήκαν από ένα ανασφάλιστο παράθυρο με αποτέλεσμα να την πιάσουν, να την δέσουν, να την φιμώσουν στο στόμα, ενώ στην συνέχεια έκαναν το σπίτι άνω κάτω ψάχνοντας οτιδήποτε πολύτιμο υπήρχε σε αυτό.

Οι θρασύτατοι ληστές μάλιστα παρέμειναν στο σπίτι για περισσότερες από 4 ώρες, ενώ αφού ολοκλήρωσαν το καταστροφικό τους έργο ψάχνοντας, κάθισαν και έφαγαν 20 αυγά.

Τα δυο άτομα τα οποία σύμφωνα με την περιγραφή που έδωσε η 69χρονη είναι ηλικίας μεταξύ 25, 30 ετών δε μιλούσαν ελληνικά και γι’ αυτό τον λόγο οι έρευνες των ελληνικών διωκτικών αρχών στρέφονται σε διάφορες κατευθύνσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για μη νόμιμους μετανάστες, ή για κάποιους αλλοδαπούς από γειτονική χώρα όπως την Βουλγαρία καθώς υπάρχει και μία τέτοια μαρτυρία από συγχωριανό που υποστηρίζει ότι είδε ένα αυτοκίνητο με βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας τις οποίες κατέγραψε.

Μόλις οι ληστές έφυγαν από το σπίτι, η 69χρονη κατάφερε να λυθεί μόνη της, πήγε τα ξημερώματα και χτύπησε την πόρτα και το κουδούνι του σπιτιού του αδερφού της, ζητώντας βοήθεια. Η ίδια, σύμφωνα με τον αδερφό και την νύφη της έτρεμε κυριολεκτικά από το σοκ που υπέστη.

«Η αδερφή μου ήταν εδώ, ήρθε από νωρίς, την Παρασκευή μέχρι τις 10 παρά τέταρτο ήταν εδώ. Πήγε στο σπίτι, από ό,τι μας είπε άκουσε έναν θόρυβο, βγαίνει να κλείσει το παράθυρο. Εκεί την βούτηξε ένας από τα μαλλιά και από τον λαιμό και την τράβηξε μέσα. Τη δέσανε με καλώδια. Έκοβαν καλώδια. Της δέσανε τα χέρια και τα πόδια και της έβαλαν ένα φίμωτρο. Δύο ήταν αυτοί. Τελικά εκεί έγινε το σώσε. Αναποδογύρισαν τα πάντα μέσα, έκατσαν έφαγα σαν κύριοι», είπε ο ίδιος μιλώντας στο Live News.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις