Κυριακή, 19 Μαΐ
21oC Αθήνα

Λογαριασμός ρεύματος: Το «μπουγιουρντί» των 526.000 ευρώ και η γυναίκα στο Ηράκλειο που έμεινε σύξυλη

Λογαριασμός ρεύματος: Το «μπουγιουρντί» των 526.000 ευρώ και η γυναίκα στο Ηράκλειο που έμεινε σύξυλη

Ο λογαριασμός ρεύματος δεν ήρθε απλά φουσκωμένος στο Ηράκλειο. Η γυναίκα που τον άνοιξε προσπαθούσε να πιστέψει τη χρέωση που έβλεπε…

Λογαριασμός ρεύματος που φέρνει τα πάνω – κάτω. Δεν αφορά κάποιον ιδιώτη αλλά τον ίδιο τον δήμο στο Ηράκλειο, που ψάχνει τρόπους για να τον αποπληρώσει. Η χρέωση που είδε η υπεύθυνη αντιδήμαρχος, που βλέπουμε στην αρχική φωτογραφία, ήταν 526.000 ευρώ. Υπερδιπλάσια σε σχέση με το περυσινό αντίστοιχο διάστημα που ο δήμος κλήθηκε να πληρώσει 240.000 ευρώ. Πλέον τα ταμειακά αποθέματα φαίνεται πως δεν επαρκούν και η ρύθμιση με τον πάροχο είναι μονόδρομος. Και όλα αυτά, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι λογαριασμοί.

Είναι μια πονεμένη ιστορία αυτή με τους λογαριασμούς ρεύματος και τα… πολλαπλά εγκεφαλικά που παθαίνουν οι περισσότεροι, διαβάζοντας τι πρέπει να πληρώσουν. Ωστόσο και οι δήμοι της χώρας δεν πάνε πίσω με το μπουγιουρντί που έρχεται, τώρα με τους επικαιροποιημένους και άκρως ανατιμημένους λογαριασμούς των παρόχων.

Η αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Ηρακλείου Μαρία Καναβάκη βλέποντας πόσα καλείται να πληρώσει ο δημος για ρεύμα δεν πίστευε στα μάτια της! Ο λογαριασμός του ρεύματος για τον Ιανουάριο ήλθε στο δήμο κοντά 526.000 ευρώ και απλά αναλογιστείτε πως δεν συμπεριλαμβάνονται ούτε οι λογαριασμοί της ΔΕΥΑΗ που έχουν και τις γεωτρήσεις, αλλά ούτε και οι λογαριασμοί της ΔΕΠΑΝΑΛ, ή των άλλων εταιρειών του δήμου, ούτε βεβαίως το ρεύμα στα σχολεία που πληρώνεται από τις σχολικές επιτροπές.

Σημειώστε πως πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα ο δημος είχε πληρώσει 240.000, ενώ στον προϋπολογισμό του 2022 είχε υπολογιστεί, όπως μεταδίδει το cretalive.gr, πως θα δαπανούσε για ολόκληρο το έτος 1.950.000 ευρώ. Δηλαδή σε ένα μήνα έχει «φάει» ο Δήμος το 1/4 του ποσού που είχε προϋπολογίσει για ρεύμα! Και μιλάμε για ένα δήμο με χρήματα και αποθεματικά. Δεν μπορούμε να φανταστούμε τι γίνεται με τους μικρούς, αγροτικούς και πιο αδύναμους δήμους.

Οι δήμοι περιμένουν κρατική επιχορήγηση και ως τότε, κάποιοι απ’ αυτούς θα παρακαλάνε όπως φαίνεται να μην τους κόψουν το ρεύμα οι πάροχοι!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις