Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Φωτιά στο Λουτράκι: Η πόλη “χάνεται” κάτω από το αποπνικτικό σύννεφο του καπνού – Μαίνεται η πυρκαγιά [pics]

Φωτιά στο Λουτράκι: Η πόλη “χάνεται” κάτω από το αποπνικτικό σύννεφο του καπνού – Μαίνεται η πυρκαγιά [pics]

Η φωτιά στο Λουτράκι συνεχίζεται παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών. Δύσκολη η νύχτα που έρχεται…

H φωτιά στο Λουτράκι μαίνεται, με την κατάσταση να είναι καλύτερη σε σχέση με χθες, αλλά να κρύβει κινδύνους για τη νύχτα που έρχεται. Στόχος της Πυροσβεστικής, είναι να μην περάσουν οι φλόγες από την άλλη πλευρά, εκεί που ξεκινάει το μεγάλο πευκοδάσος της Φανερωμένης.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες επιχειρούν και τα εναέρια μέσα, ενώ δύο πεζοπόρα τμήματα μεταφέρθηκαν στην κορυφή του βουνού με ελικόπτερο σούπερ πούμα της Πυροσβεστικής, μαζί με μια δεξαμενή πέντε τόνων νερού, και αντιμετωπίζουν την πυρκαγιά από το σημείο αυτό, καθώς το ανάγλυφο της περιοχής είναι τέτοιο, που δεν επιτρέπει την κίνηση οχημάτων.

Μέχρι τις 19.00 επιχειρούσαν από αέρος τέσσερα αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, ενώ οι επίγειες δυνάμεις είναι συνολικά 169 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και των δήμων. Οι εικόνες από την περιοχή δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί και αντιμετωπίζουν οι κάτοικοί της…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις