Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Λουτράκι: Βίντεο από τη δράση των νεαρών που ρήμαζαν εκκλησίες – Άρπαζαν τάματα, χρήματα και εικόνες

Λουτράκι: Βίντεο από τη δράση των νεαρών που ρήμαζαν εκκλησίες – Άρπαζαν τάματα, χρήματα και εικόνες

Συνελήφθησαν οι νεαροί που είχαν ρημάξει εκκλησίες στο Λουτράκι. Mεγάλη επιτυχία της Ασφάλειας Κορίνθου. Να σημειωθεί ότι η δράση των ιερόσυλων είχε καταγραφεί σε βίντεο κάμερας ασφαλείας ναού, κάτι που οδήγησε στα ίχνη τους.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, συνελήφθησαν οι νεαροί ιερόσυλοι που είχαν ρημάξει εκκλησίες στο Λουτράκι και στην ευρύτερη περιοχή.

Στο αποκλειστικό βίντεο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το korinthostv, οι τρεις δράστες μπαίνουν σε ιερό ναό, χωρίς να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

Αμέσως και με γρήγορες κινήσεις αφαιρούν τάματα, χρήματα και εικόνες.

Στη συνέχεια με τη λεία τους τρέπονται σε φυγή.

Δείτε καρέ – καρέ τη δράση των νεαρών ιερόσυλων:

Συνολικά εξιχνιάστηκαν δεκατρείς περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπών σε εκκλησίες στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (04.03.2024) στην Αττική, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, συνελήφθησαν δύο άνδρες, ηλικίας 25 και 26 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για «συμμορία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών», ενώ αυτή περιλαμβάνει ακόμη έναν 19χρονο, καθώς και άγνωστους συνεργούς τους.

Όπως προέκυψε, από τις 21 Μαρτίου 2023 έως και την 1η Μαρτίου 2024, οι δράστες είχαν διαπράξει συνολικά επτά περιπτώσεις αποπειρών κλοπής και έξι περιπτώσεις κλοπών, όπου είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χρήματα, τάματα και εικόνες, αποκομίζοντας ποσό που ξεπερνά τα 12.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 400 ευρώ, 1 κινητό τηλέφωνο και 1 όχημα, που χρησιμοποιούσαν στις παράνομες δραστηριότητές τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου για την ταυτοποίηση των άγνωστων συνεργών τους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις