Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μ. Λεμπιδάκης: “Επιείκεια για τους κατηγορούμενους που παραδέχθηκαν την ενοχή τους”

Μ. Λεμπιδάκης: “Επιείκεια για τους κατηγορούμενους που παραδέχθηκαν την ενοχή τους”

Η υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Σήμερα, στο δικαστήριο όπου δικάζονται σε δεύτερο βαθμό οι 12 άνθρωποι που είχαν πρωτόδικα καταδικαστεί, ξύπνησαν μνήμες από τις τραγικές στιγμές που έζησε ο επιχειρηματίας, δεμένος επί 6 μήνες στα χέρια των απαγωγέων του.

Για 180 ημέρες ο Ηρακλειώτης επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης ζούσε  έναν εφιάλτη όσο βρισκόταν στα χεριά των απαγωγέων κλεισμένος μέσα στη μάντρα αυτοκίνητων.

Σήμερα και τρία χρόνια μετά, κάθισαν στο εδώλιο οι 12 κατηγορούμενοι που ήδη έχουν καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο από 11 έως 26 έτη, κατά περίπτωση.

Στο δικαστήριο ήταν ο Μιχάλης Λεμπιδάκης και μέλη της οικογένειάς του ενώ αμέσως μετά την έναρξη της δίκης ο Κρητικός επιχειρηματίας πήρε τον λόγο για να καταθέσει όλα όσα έγιναν.

Για ακόμα μία φορά αναφέρθηκε στο πώς τον σταμάτησαν και τον ακινητοποίησαν στον δρόμο αλλά και για την πολύμηνη παραμονή του σε διάφορα κρησφύγετα.

Σε δήλωση του στο MEGA ο Κρητικός επιχειρηματίας αποκάλυψε πως ζήτησε από την έδρα να δείξει επιείκεια στους απαγωγείς του. Για τους απαγωγείς που τον κρατούσαν δεμένο για έξι ολόκληρους μήνες μίλησε με καλά λόγια επισημαίνοντας πως όλοι του συμπεριφέρονταν ευγενικά.

Click4More: Δίκη για απαγωγή Λεμπιδάκη: Τα καλά λόγια για τους απαγωγείς του εξέπληξαν ακόμα και τον Πρόεδρο

Στάθηκε μάλιστα σε τρία με τέσσερα άτομα υποστηρίζοντας πως του στάθηκαν και τον βοήθησαν να παραμείνει υγιής τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

Εντύπωση στο δικαστήριο προκάλεσαν τα καλά λόγια του επιχειρηματία για τους απαγωγείς του. Με το πρόεδρο της έδρας να απευθύνεται στον Μιχάλη Λεμπιδάκη ρωτώντας τον το λόγο που μιλάει με τόσο όμορφα λόγια για τους απαγωγείς του εκείνος απάντησε πως όποιος δεν έχει γεννηθεί κακούργος έχει το συναίσθημα της συμπόνοιας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις