Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Μαγνησία: Ένοχος ο οδηγός του φορτηγού για το τροχαίο δυστύχημα στην εθνική οδό [pics]

ΦΩΤΟ από thessalianews.gr
ΦΩΤΟ από thessalianews.gr

Στο τροχαίο δυστύχημα σκοτώθηκαν οι δύο αδερφές που βλέπετε και ένας φίλος τους. Οι εφιαλτικές μνήμες ζωντάνεψαν στο δικαστήριο…

Ομόφωνα ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή έκρινε το δικαστήριο, τον 25χρονο –σήμερα – οδηγό φορτηγού μετά ρυμουλκούμενου, το οποίο «θέρισε» τις ζωές τριών νέων παιδιών (του 20χρονου Φίλιππου Καπανιάρη και των αδερφών Ιωάννας και Κατερίνας Κουτσιαρή, 18 και 21 ετών αντίστοιχα), τον Απρίλιο του 2014, στην παλιά εθνική οδό Βόλου – Λάρισας, μεταξύ Ριζομύλου και Στεφανοβικείου. Ύστερα από πολύωρη συνεδρίαση (ξεκίνησε στις 11.00 χθες το πρωί και η απόφαση εκδόθηκε γύρω στις 18.00 το απόγευμα) το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου κήρυξε τον κατηγορούμενο ένοχο, σύμφωνα και με την πρόταση που είχε κάνει λίγο νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας.

Η ποινή που επιβλήθηκε στο νεαρό οδηγό – ο οποίος δεν παρέστη αυτοπροσώπως στο Δικαστήριο, αλλά διά του συνηγόρου του – ήταν φυλάκιση τεσσάρων ετών για κάθε θάνατο, που κατά συγχώνευση μετατράπηκε σε επτά χρόνια συνολικά, με αναστολή. Η απόφαση του Δικαστηρίου ικανοποίησε την πλευρά των συγγενών των αδικοχαμένων παιδιών, αν και από τον δικηγόρο τους, κ. Χριστόφορο Γκλαβένο είχε υποστηριχθεί η άποψη ότι η κατηγορία θα έπρεπε να μετατραπεί σε κακουργηματικού χαρακτήρα.

“Αποδόθηκε δικαιοσύνη. και έτσι αναπαύτηκαν οι ψυχές των τριών παιδιών» δήλωσε μετά την έκδοση της απόφασης, ο κ. Γκλαβένος, προσθέτοντας πως πρόκειται για μια ηχηρή απάντηση της Δικαιοσύνης απέναντι σε μεγαλοϊδιοκτήτες φορτηγών και σε οδηγούς, οι οποίοι κατάφωρα παραβιάζουν το νόμο και συγκεκριμένα τα ωράρια εργασίας, τα όρια ταχύτητας, με κλέφτες ταχογράφους και οι παράνομες πράξεις τους στοιχίζουν ακριβά σε ανθρώπινες ζωές.

Το τροχαίο δυστύχημα που συγκλόνισε τη χώρα

Το τροχαίο όπου έχασαν τη ζωή τους τρια νέα παιδιά σημειώθηκε τα ξημερώματα της 23ης Ιουλίου του 2014. Η Ιωάννα Κουτσιαρή 18 ετών και η αδερφή της Κατερίνα Κουτσιαρή 21 έτους και ο Φίλιππος Καπανιάρης 20 ετών, το μοναχοπαίδι οικογένειας από το Ριζόμυλο, ανασύρθηκαν νεκρά μέσα από τις λαμαρίνες.

Τη νταλίκα με το ρυμουλκό, οδηγούσε 22χρονος μεταφέροντας εμπόρευμα από τη Νάουσα με προορισμό τον Πύργο. Από την άμορφη μάζα σιδηρικών του τεράστιου οχήματος ο νεαρός οδηγός ανασύρθηκε σοκαρισμένος και τραυματισμένος. Το ΙΧ οδηγούσε ο 20χρονος Φίλιππος, στο οποίο επέβαιναν οι δύο αδερφές. Το αυτοκίνητο κινούνταν από το Ριζόμυλο με κατεύθυνση το Στεφανοβίκειο.

Πληροφορίες: ΕΡΤ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε