Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Μάνη: Η θάλασσα πήρε μέτρα στη στεριά – Νέο αποκαλυπτικό βίντεο από το χτύπημα του μεσογειακού κυκλώνα – video

Μάνη: Η θάλασσα πήρε μέτρα στη στεριά – Νέο αποκαλυπτικό βίντεο από το χτύπημα του μεσογειακού κυκλώνα – video

O μεσογειακός κυκλώνας χτύπησε τη Μάνη και τη Λακωνία. Τα συνεργεία βρίσκονται επί ποδός…

Αντιμετωπίσιμα είναι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει στην Λακωνία το κύμα κακοκαιρίας, ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αντιπεριφερειάρχης Αδαμαντία Τζανετέα, προσθέτοντας ότι «όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα.»

Συγκεκριμένα, είπε ότι «σε όποιες περιοχές έκλεισαν δρόμοι υπήρξε άμεση κινητοποίηση και δόθηκαν εκ νέου στην κυκλοφορία», προσθέτοντας ότι «λόγω του λόγω των ισχυρών ανέμων καταγράφηκαν πτώσεις δέντρων.» Τα περισσότερα προβλήματα, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη, «καταγράφηκαν στην ανατολική Μάνη και στην Νεάπολη, ενώ ισχυρές βροχοπτώσεις είχαμε στα χωριά του Πάρνωνα, καθώς και μέσα στην πόλη της Σπάρτης.»

Όσον αφορά ενδεχόμενες ζημιές στις καλλιέργειες, αναμένεται να καταγραφούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιφέρεια Πελοποννήσου έχουν γίνει 55 κλήσεις για κοπές δέντρων, 16 για αντλήσεις υδάτων, πέντε για παροχή βοήθειας και πέντε για αφαιρέσεις αντικειμένων, λόγω των ανέμων.

Νέο βίντεο από τις πλημμύρες στη Μάνη

Παρασύρθηκαν ιστιοφόρα στη Λακωνία

Στο Κυπαρρίσι, ένα ιστιοπλοϊκό παρασύρθηκε και χτύπησε στα βράχια. Η κινητοποίηση ήταν άμεση στην περιοχή και είχε σαν αποτέλεσμα να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Βίντεο διάσωσης τώρα…..Διασώστες με φουσκωτό προσπαθούν να απομακρύνουν άτομα που βρίσκονταν μέσα στο ιστιοφόρο, το οποίο λίγο έλειψε να αναποδογυρίσει από τα κύματα, στο Κυπαρίσσι Λακωνίας.Βίντεο: Παναγιώτης Παλούκης

Gepostet von Forecast Weather Greece am Samstag, 29. September 2018

Εν τω μεταξύ, ένα άλλο ιστιοπλοϊκό περίπου 20 μέτρων έχει βγει από τις δυνατές ριπές ανέμου, στην παραλία της περιοχής Βαθύ Γυθείου, όπου και έχει γύρει.

Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι, τα κύματα είναι μεγάλα και υπάρχει ο κίνδυνος το ιστιοπλοϊκό να διαλυθεί. Για το περιστατικό έχει ειδοποιηθεί τόσο το λιμεναρχείο Γυθείου, όσο και οι αστυνομικές δυνάμεις. Δείτε τις εικόνες που μας έστειλε αναγνώστης.

Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας εντυπωσιακές εικόνες από το πέρασμα του κυκλώνα στείλτε τις στο info@newsit.gr

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις