Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη: Οι εικόνες στην Τσιμισκή που κέντρισαν τα βλέμματα

Μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη: Οι εικόνες στην Τσιμισκή που κέντρισαν τα βλέμματα

Η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν στις 11:00 στην οδό Τσιμισκή που είχε γεμίσει από κόσμο. Θερμά χειροκροτήματα για τους μαθητές σχολείων της πόλης…

Δεκάδες μαθητές στη Θεσσαλονίκη τίμησαν την εθνική μας επέτειο, με τους εκπαιδευτικούς να συνοδεύουν, τους πολιτικούς να παρακολουθούν από την εξέδρα των επισήμων και τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί να ξεσπά σε χειροκροτήματα. Στην μαθητική παρέλαση πήραν μέρος φέτος, 20 σχολεία της πόλης.

Την έναρξη της παρέλασης σήμανε λίγο μετά τις 11:00 η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης. Μαθητές και μαθήτριες, πέρασαν με υπερηφάνεια μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, αποσπώντας θερμά χειροκροτήματα από τον κόσμο που παρακολουθούσε.

Στην εξέδρα των επισήμων βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης μαζί με την οικογένειά του, ο γενικός γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας μαζί με τα παιδιά του, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας καθώς και άλλοι βουλευτές κομμάτων, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σημειώνεται ότι από τις 10:30 έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στην οδό Τσιμισκή, στο τμήμα της από την πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. μέχρι την οδό Ι.Δραγούμη, στην οδό Παύλου Μελά, στο τμήμα της από την πλατεία Λ.Πύργου μέχρι την οδό Τσιμισκή αλλά και σε όλες τις κάθετες οδούς των συγκεκριμένων τμημάτων των ως άνω οδών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις