Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Μαθήτρια από το Ηράκλειο κατέρρευσε από το ποτό σε σχολική εκδρομή!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σε νοσοκομείου του Βόλου με ακατάσχετη ρινορραγία και συμπτώματα οξείας μέθης οδηγήθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας μαθήτρια μεγάλου Λυκείου της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου, μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα κατανάλωσης αλκοόλ από ανήλικους μαθητές του νομού Ηρακλείου που καταγράφεται στη διάρκεια εκπαιδευτικής εκδρομής σε περιοχή της ηπειρωτικής Ελλάδας, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, γεγονός που εντείνει τον προβληματισμό της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και του κοινωνικού συνόλου.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η μαθήτρια μαζί με τους συμμαθητές και τους συνοδούς καθηγητές από Λύκειο μεγάλου δήμου του νομού Ηρακλείου, είχαν ταξιδέψει στο πλαίσιο τριήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής στη Μαγνησία με ορμητήριο τον Βόλο. Το βράδυ της περασμένης Κυριακής, μετά από την “καθιερωμένη” βραδινή έξοδο μαθητών και συνοδών εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια της οποίας δεν καταναλώθηκε αλκοόλ, η ομάδα από το εν λόγω σχολείο επέστρεψε στο ξενοδοχείο και οι μαθητές πήγαν στα δωμάτιά τους, χωρίς τίποτα να προμηνύει ό,τι θα επακολούθησε.

Αργά τη νύχτα, μία παρέα μαθητών αποτελούμενη – σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost – από τρία αγόρια και δύο κορίτσια, συναντήθηκαν σε ένα από τα δωμάτια του ξενοδοχείου, όπου κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και πιο συγκεκριμένα ουίσκι και τεκίλα, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει διευκρινιστεί από πού είχαν προμηθευτεί οι ανήλικοι τις φιάλες με τα βαριά αλκοολούχα ποτά. Σύμφωνα με μία υπόθεση, τα οινοπνευματώδη ποτά είχαν μαζί τους οι μαθητές μέσα στις αποσκευές τους αναχωρώντας από το λιμάνι του Ηρακλείου το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής. Κι ενώ προχωρούσε η νύχτα, η μία από τις μαθήτριες φέρεται να εγκατέλειψε την παρέα και να επέστρεψε στο δωμάτιό της ενώ η δεύτερη κατέρρευσε μπροστά στους φοβισμένους συμμαθητές της που δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν.

Όταν δε άρχισε ακατάσχετη ρινορραγία, έντρομοι ενημέρωσαν τους συνοδούς καθηγητές οι οποίοι άμεσα ειδοποίησαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τη μαθήτρια σε νοσοκομείο του Βόλου με συμπτώματα οξείας μέθης. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο νοσοκομείο, η ανήλικη υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων και αξονική τομογραφία, ενώ έφερε διάσπαρτους μώλωπες στο σώμα της, που προκλήθηκαν ενδεχομένως κατά τη διάρκεια πτώσης της, αφού σύμφωνα με μαρτυρίες των παιδιών “δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια της”.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και η αστυνομία του Βόλου, άνδρες της οποίας βρέθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ μετά από βραχύβια νοσηλεία και εφόσον η κατάσταση της υγείας της εξελισσόταν ομαλά, η μαθήτρια πήρε εξιτήριο και λίγες ώρες αργότερα επέστρεφε στην Κρήτη μαζί με την υπόλοιπη ομάδα του σχολείου της.

Το νέο αυτό κρούσμα προκαλεί τον έντονο προβληματισμό της εκπαιδευτικής κοινότητας, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενημερώθηκαν και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον νομό Ηρακλείου, στελέχη της οποίας επισκέφθηκαν το σχολείο τις προηγούμενες ημέρες.

Πηγή: CretaPost

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε