Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ματίνα Παγώνη: Τα σωματίδια από τα καμένα είναι ό,τι χειρότερο για το αναπνευστικό

Ματίνα Παγώνη: Τα σωματίδια από τα καμένα είναι ό,τι χειρότερο για το αναπνευστικό

Για τον κίνδυνο που ενέχουν τα σωματίδια από τα καμένα μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για τις φωτιές

Η Ματίνα Παγώνη ανέφερε χαρακτηριστικά για τις φωτιές: «Τα σωματίδια είναι ότι χειρότερο για το αναπνευστικό μας σύστημα.  Εκείνη την στιγμή μπορεί κάποιος να μην το καταλαβαίνει αλλά στην πραγματικότητα δεν μπορεί να αναπνεύσει».

Σημείωσε πως σε περίπτωση που κάποιος εκτίθεται στα μικροσωματίδια συνεχόμενα τότε μπορεί να βλάψει τον οργανισμό του: «Ειδικά όσοι ταλαιπωρούνται από χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο».

Τόνισε, πως αυτές τις μέρες τα νοσοκομεία δέχτηκαν αρκετά περιστατικά ανθρώπων που πήγαν στα επείγοντα με αναπνευστικά προβλήματα. 

Απαραίτητη είναι η χρήση διπλής μάσκας είναι απαραίτητη, ενώ τα παράθυρα θα πρέπει να παραμένουν κλειστά. Όσοι διαθέτουν παλιά κλιματιστικά καλό θα ήταν να προμηθευτούν ανεμιστήρα σημείωσε η κ. Παγώνη. 

Υπογράμμισε ότι η  ατμόσφαιρα εξακολουθεί να είναι αποπνικτική ενώ ανέφερε ότι το καπνικό νέφος έφτασε μέχρι και την Κρήτη.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις