Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Μαχαίρωσε εργαζόμενο στο νοσοκομείο Χανίων – Η πισώπλατη επίθεση που παραλίγο να αποβεί μοιραία

Μαχαίρωσε εργαζόμενο στο νοσοκομείο Χανίων – Η πισώπλατη επίθεση που παραλίγο να αποβεί μοιραία

Επίθεση σοκ σε εργαζόμενο στο νοσοκομείο Χανίων στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Ο 51χρονος δράστης τον μαχαίρωσε και ευτυχώς γλίτωσε από τύχη.

Όπως έγινε γνωστό γύρω στις 8:30 το βράδυ της Πέμπτης (08.09.2022) μέσα στο νοσοκομείο Χανίων στα επείγοντα εργαζόμενος της υπηρεσίας φύλαξης μαχαιρώθηκε από επισκέπτη.

Ο ασθενής περιφερόταν χωρίς λόγο στο ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) τις προηγούμενες ημέρες και εμπόδιζε την ομαλή λειτουργία τους.

Με εντολή των γιατρών τον απομάκρυνε ο φύλακας από τα επείγοντα αλλά ο 51χρονος τον είχε απειλήσει… Πήγε λοιπόν χθες (08.09.2022) και τον μαχαίρωσε τρεις φορές στον μηρό, ευτυχώς ελαφρά.

Έγινε μήνυση από το θύμα και ο δράστης κρατείται για να περάσει αυτόφωρο.

Χανιά: «Θα σου κάνω ζημιά, με έβγαλες έξω…»

Περιγράφοντας στο Creta24.gr την επίθεση ο Α.Θ. είπε: «Μου έλεγε «θα σου κάνω μήνυση, θα σου κάνω ζημιά, με έβγαλες έξω». Δεν απάντησα καθόλου γιατί κατάλαβα την κατάστασή του και μπήκα πάλι μέσα στο διάδρομο των Επειγόντων. Κάποια στιγμή τον είδα να έρχεται, δεν του έδωσα πάλι σημασία, ήταν ήρεμος. Ξαφνικά όπως πέρασα από μπροστά του ένιωσα τρία χτυπήματα στο δεξί γλουτό. Του έπιασα το χέρι και βγήκαμε πάλι έξω. Φώναζε «Θέλω την αστυνομία», τον βάλαμε στο παγκάκι και μετά από 3′ λεπτά ένιωσα τσούξιμο και τότε κατάλαβα ότι είχε μαχαίρι και με μαχαίρωσε». 

Σχολιάζοντας το σοβαρό περιστατικό, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος τόνισε την ανάγκη προσλήψεων φυλάκων στα δημόσια νοσοκομεία.  

«Για άλλη μια φορά αναδεικνύεται ότι είμαστε απροστάτευτοι στα νοσοκομεία.
Χρειάζονται προσλήψεις ΣΟΧ (σύμβαση ορισμένου χρόνου) φυλάκων, συχνές περιπολίες της αστυνομίας έξω από τα νοσοκομεία, να γίνονται μηνύσεις από τις διοικήσεις των νοσοκομείων για να μη στοχοποιούνται οι εργαζόμενοι.

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες πριν θρηνήσουμε θύματα».

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις