Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Με μάσκες και κόκκινα μπαλόνια διαμαρτυρήθηκαν οι μαθητές στη Θεσσαλονίκη (video)

Με μάσκες και κόκκινα μπαλόνια διαμαρτυρήθηκαν οι μαθητές στη Θεσσαλονίκη (video)
ΦΩΤΟ από το Intime

Διαμαρτυρία για τις νέες ρυθμίσεις στην εκπαίδευση έκαναν οι μαθητές, μέλη της “Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης“, το μεσημέρι, έξω από το ΥΜΑΘ.

Λίγο αργότερα, συγκέντρωση έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας έκαναν καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι μαθητές φορούσαν μάσκες προστασίας από τον νέο κορονοϊό και κρατούσαν πανό και κόκκινα μπαλόνια, επάνω στα οποία είχαν γράψει συνθήματα, μεταξύ αυτών το αίτημα για πρόβλεψη ασφαλών συνθηκών επιστροφής τους στις μαθητικές αίθουσες. Σε ένδειξη συμπαράστασης ήταν και μέλη της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας.

Από την πλευρά τους, οι εκπαιδευτικοί έθεσαν ζητήματα ακαταλληλότητας πολλών αιθουσών και έλλειψης χώρων και μέσων διδασκαλίας σε συνθήκες πανδημίας, το ζήτημα της καταγραφής και διαδικτυακής αναμετάδοσης της διδασκαλίας, κ.ά. “Η σχέση καθηγητή και μαθητή είναι ευαίσθητη και δυναμική, τίθεται και ζήτημα προσωπικών δεδομένων. Δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι φυσιολογικά η διδασκαλία στην αίθουσα”, δήλωσε η πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Δήμητρα Τραγάκη.

Αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών συναντήθηκε με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρο Κόπτση, στον οποίο και έθεσε τα αιτήματά της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, grtimes

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις