Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Μεγάλη φωτιά στη Σάμο – Εκκενώνουν χωριό

Μεγάλη φωτιά στη Σάμο – Εκκενώνουν χωριό
ΦΩΤΟ @Georgios Stantzos/ Facebook

Η φωτιά ξέσπασε νωρίτερα, κοντά στη Μονή Βροντά στη Σάμο και σύμφωνα με την Πυροσβεστική πήρε γρήγορα διαστάσεις, καίγοντας δασική έκταση.

Στο σημείο βρίσκονται 33 πυροσβέστες με 11 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν και δύο αεροσκάφη.

Μάλιστα, η φωτιά έφτασε λίγο πριν το χωριό των Βουρλιωτών και για προληπτικούς λόγους η Πυροσβεστική ζήτησε την εκκένωσή του.

ΦΩΤΟ @Georgios Stantzos/ Facebook

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γεώργιος Στάντζος, ο οποίος ανέβασε στο Facebook φωτογραφίες από τη μεγάλη φωτιά και την επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη στο σημείο.

Η προληπτική εκκένωση των Βουρλιωτων γίνεται με τη συνδρομή της Αστυνομίας και εθελοντών. Μιλώντας στο newsit.gr ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γεώργιος Στάντζος είπε ότι πηγαίνουν τους κατοίκους σε ξενοδοχείο.

«Η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη, είναι ουσιαστικά πάνω από την μεγάλη ορεινή κοινότητα των Βουρλιωτών. Με εισήγηση της πυροσβεστικής εδώ και αρκετή ώρα έχει ξεκινήσει προληπτική εκκένωση του χωριού, ήδη αρκετοί κάτοικοι λόγω αναπνευστικών θεμάτων έχουν φύγει με ίδια μέσα και γίνεται και οργανωμένη απομάκρυνση από την ΕΛΑΣ και τον Δήμο προς ασφαλές καταφύγιο, ειδικά για τους ηλικιωμένους. Είναι ένα ξενοδοχείο το οποίο συμμετέχει στην όλη επιχείρηση»

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις