Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Μεγάλη φωτιά στις Σάπες Ροδόπης! Έφτασε δίπλα σε σπίτια!

φωτιά
ΦΩΤΟ XRONOS

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα πυρκαγιά πολύ κοντά στις Σάπες Ροδόπης και ειδικότερα, κοντά στον οικισμό των Ποντίων.

Όπως έγινε γνωστό, η πυρκαγιά δεν έχει μία αλλά τουλάχιστον 5 εστίες φωτιάς! Νωρίτερα, δόθηκε εντολή για εκκένωση του οικισμού Ποντίων Σαπών καθώς η φωτιά πλησίασε σπίτια. Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες ότι κάηκαν τα πρώτα μικρά κτίσματα και αποθήκες του οικισμού.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης, συμμετέχουν Πυροσβεστική, Αστυνομία, Πολιτική Προστασία, Δήμος Μαρωνείας – Σαπών, Δασοφύλακες και εθελοντές. Συνδράμουν και οι γειτονικοί Δήμοι Κομοτηνής και Αρριανών.

Ρίψεις νερού γίνονται και από αέρος ενώ αντιπυρικές ζώνες φτιάχνουν μηχανήματα γύρω από τον οικισμό Ποντίων. Επί ποδός στην πρώτη γραμμή βρίσκεται κι ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος. Η τοπική ενορία έχει ανοίξει τις πόρτες της για να μπει κόσμος. Το ίδιο και οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι με τις έδρες τους. 

Οι πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο κόντρα στον αέρα… Λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ, έγινε γνωστό ότι οι πυροσβέστες κατάφεραν να “πιάσουν” τη φωτιά. Ωστόσο η επιχείρηση κατάσβεσης παραμένει σε εξέλιξη…

Πηγή: xronos

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις