Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Μεγάλη φωτιά στο Αλιβέρι κοντά σε σπίτια – Συναγερμός στην πυροσβεστική

Μεγάλη φωτιά στο Αλιβέρι κοντά σε σπίτια – Συναγερμός στην πυροσβεστική

Μεγάλη φωτιά στο Αλιβέρι Ευβοίας. Έκλεισε ο περιφερειακός της περιοχής που έχει καλυφθεί από πυκνούς καπνούς. Το μέτωπο έχει πάρει πορεία προς τον Κάμπο Αλιβερίου, όπου υπάρχουν και σπίτια. Ωστόσο, έχει πλέον οριοθετηθεί.

Η φωτιά που ξέσπασε στη 1 και μισή το μεσημέρι στο Αλιβέρι έκαψε δασική έκταση και έφτασε σχετικά κοντά σε κατοικημένη περιοχή, σημαίνοντας συναγερμό στην πυροσβεστική υπηρεσία.

Για την κατάσβεση της φωτιάς έχει κινητοποιηθεί η πυροσβεστική με ισχυρές δυνάμεις, ενώ η αστυνομία έχει κλείσει τον δρόμο.

Δείτε βίντεο του newsit.gr: 

Δείτε και φωτογραφίες του newsit.gr:

Δείτε και φωτογραφίες του evima.gr:

Συγκεκριμένα, επί τόπου βρίσκονται 34 πυροσβέστες με 10 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι, έντασης 6 με 7 μποφόρ. Για προληπτικούς λόγους, οι αρχές διέκοψαν την ηλεκτροδότηση στην περιοχή. 

Φωτιά στο Αλιβέρι: «Δεν υπάρχει ακόμα εντολή εκκένωσης»

Νωρίτερα, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κύμης – Αλιβερίου, Κωνσταντίνος Δημάς μίλησε στο newsit.gr και είπε ότι «οι φλόγες καίνε δασική έκταση στον περιφερειακό δρόμο του Αλιβερίου και είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή».

Ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι «στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες, με την φωτιά να απέχει μόλις 1.000 μέτρα από το Αλιβέρι». Ωστόσο, διευκρίνισε ότι «δεν έχουμε ακόμα κάποια συζήτηση και οδηγίες για εκκένωση των κατοικιών από την πυροσβεστική. Φυσάει αρκετά, έχει πολύ αέρα. Περιμένουμε να βοηθήσουν και τα εναέρια μέσα από την Πολιτική Προστασία», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κος Δημάς, μιλώντας στο newsit.gr.

Γύρω στις 7 το απόγευμα η φωτιά οριοθετήθηκε.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις