Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Μελίνα Παρασκάκη: Ξεκίνησε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τον θάνατο της 4χρονης στο Ηράκλειο

Μελίνα Παρασκάκη: Ξεκίνησε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τον θάνατο της 4χρονης στο Ηράκλειο

Η Μελίνα Παρασκάκη πέθανε στο Ηράκλειο μετά από επέμβαση ρουτίνας. Η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό, με τη δίκη να μαγνητίζει το ενδιαφέρον…

Η υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη μετά από επέμβαση ρουτίνας στο Βενιζέλειο τον Δεκέμβριο του 2015 αναβιώνει από σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης. Η δίκη σε δεύτερο βαθμό ξεκίνησε νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας 10 Ιουλίου, απουσία της κατηγορούμενης για ανθρωποκτονία από αμέλεια αναισθησιολόγου, που δεν παρευρίσκεται για λόγους υγείας και εκπροσωπείται από τους δικηγόρους της.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η ακροαματική διαδικασία άνοιξε με την κατάθεση γιατρού της ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, που περιέγραψε τα όσα συνέβησαν όταν το 4χρονο κοριτσάκι έφτασε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου, όπου διακομίσθηκε εσπευσμένα, μετά τις επιπλοκές που παρουσίασε κατά την διαδικασία της ανάνηψης έπειτα από το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε για να του αφαιρεθούν “κρεατάκια”, στο Βενιζέλειο.

Όπως ανέφερε στην κατάθεσή της η γιατρός της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, το παιδί ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και έδωσαν μάχη για να το σώσουν. Η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό μετά από παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου. Πρωτοδίκως η αναισθησιολόγος είχε αθωωθεί. Ωστόσο ο Εισαγγελέας Εφετών άσκησε έφεση και η υπόθεση επρόκειτο να κριθεί σε δεύτερο βαθμό.

Όμως, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης έκανε δεκτή την ένσταση που κατέθεσε η υπεράσπιση της αναισθησιολόγου για αοριστία της αιτιολογίας κα απέρριψε ως απαράδεκτη την έφεση του εισαγγελέα. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας της 4χρονης, αλλά και του κ. Ντογιάκου που ζήτησε την εξέταση του σκεπτικού της απορριπτικής απόφασης. Τελικά το Ζ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης του κ. Ντογιάκου και η υπόθεση οδηγήθηκε πάλι στις δικαστικές αίθουσες.

Όπως είναι γνωστό, η αναισθησιολόγος του Βενιζελείου κατηγορείται ότι δεν τήρησε αυστηρά το ισχύον πρωτόκολλο κατά τη διαδικασία της αφύπνισης και της αντιμετώπισης της αλλεργικής αντίδρασης που παρουσίασε η 4χρονη Μελίνα, με επίμονο βφρογχόσπασμο, υπόταση και βραδυκαρδία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα, η γιατρός φέρεται να χορήγησε ενδομυϊκώς με υπερβολικά ταχεία έγχυση και εφάπαξ δόση 200 Mgr αδρεναλίνης, ενώ δεν χορήγησε άμεσα, εντός των πρώτων 5 λεπτών, ως όφειλε, τις κατάλληλες βρογχοδιασταλτικές ουσίες, γεγονός που πυροδότησε αλυσιδωτή έκπτωση πολλαπλών οργάνων, πνευμονικό οίδημα και καρδιογενή καταπληξία.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις