Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Μέσα στη σήραγγα των 2 χιλιομέτρων που συνδέει τη Βουλγαρία με την Ελλάδα

Μέσα στη σήραγγα των 2 χιλιομέτρων που συνδέει τη Βουλγαρία με την Ελλάδα

Το τούνελ μήκους 2 χιλιομέτρων έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στις μετακινήσεις. Η σήραγγα «Zheleznitsa, που δόθηκε προσφάτως σε κυκλοφορία, είναι ένα νέο τούνελ, που συνδέει τη δυτική και την κεντρική Ευρώπη με την Ελλάδα…

Την αξιοποίηση της αυξημένης επισκεψιμότητας στον δήμο Σιντικής Σερρών, μετά και τη λειτουργία της σήραγγας «Zheleznitsa», στην πόλη Μπλαγκόεβγκραντ στη νοτιοδυτική Βουλγαρία, σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σιντικής Γεώργιος Τάτσιος, χαρακτηρίζοντάς την ως «πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον δήμο».

Η σήραγγα «Zheleznitsa, που δόθηκε προσφάτως σε κυκλοφορία, είναι ένα νέο τούνελ, που συνδέει τη δυτική και την κεντρική Ευρώπη με την Ελλάδα. Είναι μήκους 2 χλμ., αποτελεί τμήμα του αυτοκινητοδρόμου «Struma» και συνδέει τη Σόφια με τη Θεσσαλονίκη, αλλά και τον Πανευρωπαϊκό Διάδρομο IV.

Το συγκεκριμένο έργο στη γείτονα χώρα ενισχύει την οδική ασφάλεια και μειώνει τον χρόνο ταξιδιού σε επίπεδο διασυνοριακής και υπεραστικής κυκλοφορίας.

«Η βελτίωση του οδικού δικτύου στη Βουλγαρία θα αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την απρόσκοπτη πρόσβαση των χιλιάδων επισκεπτών που διέρχονται καθημερινά από το τελωνείο Προμαχώνα. Ο δήμος Σιντικής, ως δήμος υποδοχής, έχει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την αξιοποίηση της αυξημένης επισκεψιμότητας που έχει ως επακόλουθο η λειτουργία του εν λόγω τούνελ και πλέον υπάρχει σαφής προσανατολισμός προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σιντικής Γ. Τάτσιος.

Η κατασκευή της διπλής σήραγγας «Zheleznitsa» ξεκίνησε στα τέλη του 2019. Είναι εξοπλισμένη με ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισης, διαθέτει τέσσερις διαβάσεις πεζών, αλλά και υποδομές για διέλευση ασθενοφόρων, οχημάτων πυροσβεστικής και λοιπών οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Πρόκειται για ένα από τα πιο σύγχρονα έργα στη γείτονα χώρα, κόστισε 120 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκε μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟN ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» 2014-2020.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις