Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Μεσαρά: Κυκλοφορούσαν… παντού για 15 μέρες ενώ είχαν κορονοϊό! “Να μπει σε καραντίνα η περιοχή”

κορονοϊός Μεξικό

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό πως το ζευγάρι των ηλικιωμένων στην Μεσαρά είναι θετικό στον κορονοϊό, έχει σημάνει συναγερμός.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι μετά τη διάγνωση και τη διαπίστωση πως είναι θετικοί στον κορονοϊο, παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό.

15 μέρες κυκλοφορούσαν κανονικά

Κάτι που έγινε όμως ετεροχρονισμένα, μιας και οι δύο ηλικιωμένοι αν και είχαν πυρετό τις τελευταίες 15 μέρες, κυκλοφορούσαν κανονικά στο χωριό και έρχονταν σε επαφή με τους κατοίκους. Πριν μεταβούν στο νοσοκομείο για να δώσουν δείγμα είχαν πάει στην εκκλησία και είχαν αρκετές επαφές με τους συγχωριανούς τους,  οι οποίοι όπως είναι λογικό είναι θορυβημένοι από τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, τονίζει ότι πλέον όλοι φοβούνται τη διασπορά του κορονοϊού.

«Από την πρώτη στιγμή κινητοποιηθήκαμε, προχωρώντας σε απολυμάνσεις σε όλο τον οικισμό και στους κοινόχρηστους χώρους, ενώ ο ιερέας του χωριού απολύμανε την εκκλησία. Παράλληλα έχουμε έρθει σε επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία και αναμένουμε απαντήσεις. Όμως η επικοινωνία όπως γνωρίζουμε όλοι δεν είναι και η πιο εύκολη ως διαδικασία», σημειώνει ο κ. Νικολιδάκης που συνεχίζει λέγοντας ότι έχει ζητήσει να γίνουν διαγνωστικά τεστ σε όλους τους κατοίκους του χωριού και περιμένει τι μέλλει γενέσθαι.

“Ίσως πρέπει να μπούμε σε καραντίνα”

Παράλληλα η ανησυχία είναι τέτοια που ο ίδιος ο κ. Νικολιδάκης αναφέρει πως ίσως θα έπρεπε να μπει το χωριό σε καραντίνα:  «Δεν αρκεί μόνο η ιχνηλάτηση των επαφών τους, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Ίσως θα έπρεπε να μπει σε καραντίνα όλο το χωριό. Είναι κρίμα, τόση προσπάθεια που έχουμε καταβάλλει στη Μεσαρά να πηγαίνει στράφι και υπάρχει φόβος πως ο ιός μπορεί να «χτυπήσει» την πεδιάδα», καταλήγει ο Δήμαρχος.

Τι γίνεται με τα υπόλοιπα κρούσματα στην Κρήτη

Εν τω μεταξύ, δύο άνδρες 42 και 45 ετών βρέθηκαν θετικοί στα Χανιά. Και οι δυο είναι σε καλή κατάσταση και παραμένουν σε καραντίνα στα σπίτια τους ενώ έχει αρχίσει ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Την ίδια ώρα εξιτήριο πήραν τόσο η σύζυγός του 70χρονου που νοσηλευόταν στο ΠΑΓΝΗ .  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 70χρονος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου σε καλύερη όμως κατάσταση , καθώς δεν είναι πλέον διασωληνωμένος.

Εξιτήριο πήραν επίσης ο ιερομόναχος αλλά και η 45χρονη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Χανίων.

Στο ΠΑΓΝΗ εξακολουθεί να νοσηλεύεται και ο 31χρονος Γερμανός τουρίστας που μεταφέρθηκε από το ξενοδοχείο καραντίνας.

πηγή: cretapost.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις