Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μεσαρά: Βρέθηκε εξάρτημα αυτοκινήτου – Ανήκει στο ΙΧ της οικογένειας που αγνοείται

Μεσαρά: Βρέθηκε εξάρτημα αυτοκινήτου – Ανήκει στο ΙΧ της οικογένειας που αγνοείται
φωτό από Δια-SOS-τε τη Μεσαρά

Θρίλερ με την οικογένεια στη Μεσαρά.
Εξάρτημα του αυτοκινήτου που επέβαιναν οι 4 αγνοούμενοι βρέθηκε το μεσημέρι σε παραλία στο Τυμπάκι.
Νέα τροπή στις έρευνες, σκάφος του Λιμενικού αναζητά τα ίχνη των τεσσάρων ανθρώπων.
Τα δραματικά τηλεφωνήματα πριν χαθεί η επικοινωνία – «Σώστε μας, πνιγόμαστε».

Εξέλιξη που επικεντρώνει τις έρευνες στο Τυμπάκι στο θρίλερ της εξαφάνισης της οικογένειας που αγνοείται από το βράδυ του Σαββάτου, όταν το αυτοκίνητό της παρασύρθηκε από χείμαρρο.

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι διασώστες βρήκαν ένα εξάρτημα αυτοκινήτου στην παραλία του Τυμπακίου.

Το εξάρτημα ανήκει σε αυτοκίνητο μάρκας Hyundai το οποίο επιβεβαιώθηκε ότι ανήκει στο ΙΧ της οικογένειας.

Στο σημείο όπου εντοπίστηκε το εύρημα, έχουν ενταθεί οι έρευνες, ενώ σκάφος του Λιμενικού πλέει στα ανοιχτά αναζητώντας ίχνη των αγνοούμενων. Επίσης συνεχίζονται οι έρευνες στην κοίτη του ποταμού.

Επιβεβαιώθηκε ότι το εξάρτημα που βρέθηκε στη θάλασσα ανήκει στο αυτοκίνητο που χάθηκε στο ποτάμι!Το εξάρτημα από…

Gepostet von Δια-SOS-τε τη Μεσαρά am Sonntag, 17. Februar 2019

«Το εξάρτημα που βρέθηκε είναι ο γρύλος του αυτοκινήτου. Το βρήκε στην παραλία του Τυμπακίου ο Γιώργος Φιτσοδασκαλάκης, ένας πολίτης που βοηθούσε στις έρευνες. Το παρέδωσε σε εμένα, το έδωσα στους υπεύθυνους των ερευνών και επιβεβαιώθηκε ότι ανήκει στο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι αγνοούμενοι. Μετά από αυτό, οι έρευνες συνεχίζονται. Επικεντρώνονται στην παραλία, όπου σκάφος του Λιμενικού αναζητά ίχνη των αγνοούμενων, αλλά και σε ένα σημείο του ποταμού σε απόσταση 500 μέτρων από το σημείο που έγινε το συμβάν. Εκεί το βάθος των νερών είναι μεγάλο, μπορεί και έξι μέτρα, καθώς έχουν βγει από το ποτάμι υλικά για να χρησιμοποιηθούν για μπάζωμα» λεει στο Newsit.gr ο Γιάννης Φραγκιαδάκης – Διαχειριστής της σελίδας “Δια-SOS-τε τη Μεσαρά”

«Επιπλέον, οι διασώστες έχουν διανύσει την απόσταση από το σημείο του συμβάντος έως τη θάλασσα πάνω από δυο, τρεις φορές και δεν έχουν βρει κάτι. Έχουν “αλωνίσει” τις όχθες του ποταμού. Υπάρχουν και άλλα σημεία όπου το βάθος του νερού είναι μεγάλο, φτάνει στα τρία, τέσσερα μέτρα. Υποθέτουν ότι το αυτοκίνητο έχει νερά στο εσωτερικό του και έχει καθίσει στον πυθμένα. Το θέμα είναι πού βρίσκονται τα άτομα που επέβαιναν σε αυτό» καταλήγει ο Γιάννης Φραγκιαδάκης.

«Τα άτομα που επέβαιναν στο αυτοκίνητο δεν είναι από το Δήμο μας. Αν ήταν ντόπιοι θα ήξεραν την περιοχή και δεν θα περνούσαν από το σημεία. Τέτοια περάσματα υπάρχουν σε περίπου δέκα σημεία στο συγκεκριμένο ποτάμι και οι πολίτες δεν περνούν από εκεί. Η ουσία είναι ότι ο κόσμος δεν προσέχει. Μακάρι να βρεθούν κάπου ζωντανοί οι άνθρωποι. Σπάνια έχουμε τέτοια καιρικά φαινόμενα στη περιοχή μας» λέει στο Newsit.gr ο Δήμαρχος Φαιστού, Γεώργιος Αρμουτάκης.

Γυρνούσαν από γλέντι

Στο αυτοκίνητο όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ρέματος, στην περιοχή του Γεροποτάμου,  επέβαιναν η 30χρονη οδηγός, ο 29χρονος σύζυγος της, η 58χρονη μητέρα και η 21χρονη αδερφή της. Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή του Γεροποτάμου, στο ύψος «τρία αστέρια», στο Ηράκλειο, μετά την επιστροφή τους από κοινωνική εκδήλωση στην Πόμπια.

Τα συγκεκριμένα άτομα δεν γνώριζαν την περιοχή, καθώς είχαν έρθει από τον Άγιο Νικόλαο. Το ζευγάρι διέμενε στον Άγιο Νικόλαο και είχε πάει να παραλάβει τις δύο γυναίκες από τις Αρχάνες, ώστε να παρευρεθούν στην εκδήλωση. Ωστόσο, στην επιστροφή έχασαν τον δρόμο και βρέθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο από όπου και παρασύρθηκαν από το ρέμα.

Δύο οι κλήσεις στις αρχές

Τραγική λεπτομέρεια είναι ότι η οδηγός του αυτοκινήτου τηλεφώνησε στο 100 στις 0:52 λέγοντας «ελάτε γιατί πνιγόμαστε», με την κλήση να διαρκεί 13 δευτερόλεπτα, ενώ στις 0:55 τηλεφώνησε στην Αστυνομία και ο σύζυγος της, αναφέροντας ότι βρίσκονται κοντά στο κέντρο «Αυγερινός live», «σώστε μας γιατί θα πνιγούμε», είπε στους Αστυνομικούς, με την κλήση να διαρκεί 52 δευτερόλεπτα. Την ίδια στιγμή, η αδερφή της οδηγού που βρισκόταν στις Αρχάνες, επισκέφθηκε το Αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενημερώνοντας τους Αστυνομικούς για την κατάσταση, τονίζοντας ότι η οικογένεια της πνίγεται.

Ρεπορτάζ: Έφη Κουλοχέρη

Με πληροφορίες από cretapost, flashnews

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις