Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Μεσογειακός κυκλώνας: Εικόνες που καθηλώνουν σε Μεσσηνία και Λακωνία – Η επέλαση της κακοκαιρίας και τα προβλήματα – video

Μεσογειακός κυκλώνας: Εικόνες που καθηλώνουν σε Μεσσηνία και Λακωνία – Η επέλαση της κακοκαιρίας και τα προβλήματα – video

– Ο μεσογειακός κυκλώνας “Ζορμπάς” επελαύνει και πλήττει τη Μεσσηνία και τη Λακωνία
– Η Καλαμάτα, η Φοινικούντα, η Πύλος, η Κορώνη και η Μεθώνη δοκιμάζονται από το πρωί
– Κατολισθήσεις και προβλήματα σε δρόμους της Λακωνίας – Χάθηκε ο ορίζοντας στο Γύθειο
– Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας εντυπωσιακές εικόνες από το πέρασμα του κυκλώνα στείλτε τις στο info@newsit.gr

Ο μεσογειακός κυκλώνας Ζορμπάς συνεχίζει την πορεία του στον ελληνικό χώρο και πλήττει από το πρωί τη Μεσσηνία και τη Λακωνία. Στα θαλάσσια μέτωπα της Μεθώνης και της Φοινικούντας καταγράφονται τα περισσότερα προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας στον δήμο Πύλου – Νέστορος της Μεσσηνίας, σύμφωνα με όσα ανέφερε, ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης. Συγκεκριμένα, όπως είπε ο δήμαρχος, «από το πρωί επικρατούν έντονα καιρικά φαινόμενα, δηλαδή ισχυροί άνεμοι και μεγάλος κυματισμός, με αποτέλεσμα η θάλασσα να “κτυπάει” την παραλία».

Ειδικά στην Μεθώνη, είπε ο δήμαρχος, «έχει υποστεί ζημιές ο παραλιακός δρόμος», ενώ όπως πρόσθεσε, «δεν υπάρχουν ζημιές σε σπίτια». «Μόνο σε δύο περιπτώσεις» συνέχισε, «χρειάστηκε να γίνει άντληση υδάτων από υπόγεια». Επίσης, λόγω του μεγάλου κυματισμού, σκάφη έχουν υποστεί ζημιές. Όσον αφορά στην ηλεκτροδότηση, ο Δημήτρης Καφαντάρης είπε ότι «συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται από το πρωί για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε περιοχές της Μεθώνης, της Κορώνης και της Φοινικούντας».

Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας εντυπωσιακές εικόνες από το πέρασμα του κυκλώνα στείλτε τις στο info@newsit.gr

Παράλληλα, τόνισε ότι «τα μηχανήματα του δήμου είναι σε ετοιμότητα και παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται», συμπληρώνοντας ότι «υπάρχει συνεργασία με την Πυροσβεστική και την Αστυνομία». Όσον αφορά στη προετοιμασία, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «έχουμε ειδοποιήσει από χθες τόσο τους κατοίκους, όσο και τους επισκέπτες που διαμένουν σε ξενοδοχεία».

Για την αποκατάσταση των ζημιών, ο δήμαρχος Καλαμάτας είπε ότι «περιμένουμε να κοπάσει η ένταση του φαινομένου και εκτιμούμε ότι μέχρι το βράδυ θα έχουμε καθαρίσει αυτό το τμήμα του δρόμου, όπως επίσης και άλλα δύο χιλιόμετρα, δυτικά της Καλαμάτας, προς την Μεσσήνη». Παράλληλα, ο δήμαρχος διατύπωσε την εκτίμηση ότι «οι μεγαλύτερες ζημιές έχουν προκληθεί σε ελαιόδεντρα και κηπευτικά», προσθέτοντας ότι «οι ζημιές στον αστικό χώρο είναι περιορισμένες, δηλαδή σε τέντες και γλάστρες».

Μεσσηνιακή Μάνη: Οι εικόνες στον Άγιο Νικόλαο

Gepostet von Elena Voulimenea am Freitag, 28. September 2018

Οι εικόνες από Πύλο και Φοινικούντα

Gepostet von Κώστας Καραλής am Freitag, 28. September 2018

Οι εικόνες στη διάσημη παραλία της Στούπας

H κακοκαιρία χτυπάει Μεθώνη και Κορώνη

Σε Δυτική Μάνη αλλά και στην Πύλο η κατάσταση είναι δύσκολη, με πολύ δυσμενείς καιρικές συνθήκες, σφοδρούς ανέμους και χωρίς ρεύμα κάποια χωριά…

Ισχυροί άνεμοι πνέουν αυτή την ώρα στην περιοχή της Μαραθόπολης στην Μεσσηνία. Δείξτε προσοχή.Βίντεο: Giorgos Miggas

Gepostet von Forecast Weather Greece am Samstag, 29. September 2018

Μεγάλα κύματα και στις ακτές της Αβίας

Μεσογειακός κυκλώνας: Τα προβλήματα στη Λακωνία

Οι θυελλώδεις άνεμοι που φέρνει μαζί του ο μεσογειακός κυκλώνας «Ζορμπάς» προκαλούν πλήθος προβλημάτων στη Μάνη και τη Λακωνία. Κλειστοί δρόμοι, πεσμένα δέντρα από τον αέρα, κλειστά μαγαζιά και τεράστια κύματα στον παραλιακό δρόμο, με τους κατοίκους να παρατηρούν την εξέλιξη του φαινομένου.

Ο Γερολιμένας στη Μάνη δοκιμάζεται από το πρωί. Ο ρεπόρταζ του NewsIt.gr, Κώστας Στάμου βρίσκεται στην περιοχή και καταγράφει τις εικόνες.

Προβλήματα από κατολισθήσεις βράχων έχουν εντοπιστεί στη νότια Λακωνία, όπου έχουν κλείσει δρόμους. Ποτάμια όπως ο Παρορίτης και η Μαγουλίτσα έχουν “φουσκώσει” επικίνδυνα και υπάρχει έντονη ανησυχία! Έντονα είναι τα φαινόμενα και στο Γύθειο.

Ο μεσογειακός κυκλώνας στη Μάνη

Προβλήματα και κατολισθήσεις στη Λακωνία

Προβλήματα από κατολισθήσεις βράχων έχουν εντοπιστεί στη νότια Λακωνία, όπου έχουν κλείσει δρόμους. Ποτάμια όπως ο Παρορίτης και η Μαγουλίτσα έχουν “φουσκώσει” επικίνδυνα και υπάρχει έντονη ανησυχία! Έντονα είναι τα φαινόμενα και στο Γύθειο.

Η επαρχιακή οδός Σκουταρίου Κότρωνα είναι κλειστή λόγω κατολίσθησης! Απαιτείται ιδιαίτερη και πολύ αυξημένη προσοχή σε πολλά σημεία του δρόμου.

Λίγο πριν τις 10.00 υπήρξε διακοπή ρεύματος στον Δήμο Δυτικής Μάνης από την κακοκαιρία, ενώ ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή. Στο Γύθειο υπάρχουν ακροβολισμένα πυροσβεστικά οχήματα για κάθε ενδεχόμενο.

Καιρός: Το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία έχουν ως ακολούθως:

1. Σήμερα Σάββατο (29-09-2018)

Α. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Κυκλάδες (κυρίως τις δυτικές) και από τις απογευματινές ώρες τις Σποράδες και τη Θεσσαλία.

Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και πιθανώς στην Αττική. Σταδιακά μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, πιθανώς στα Δωδεκάνησα και προς τη νύχτα της Κυριακής (30-09-2018) στη Χαλκιδική.

Β. Άνεμοι εντάσεως 8-9 και τοπικά στα πελάγη 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση στα δυτικά από αργά το απόγευμα.

2. Την Κυριακή (30-09-2018)

Α. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Σαββάτου θα επηρεάσουν τις πρωινές ώρες την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και θα σταματήσουν.

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στην
ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική). Βαθμιαία τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα εξασθενήσουν.

Β. Πολύ θυελλώδεις άνεμοι 8-9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και τοπικά στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σε επίπεδο θύελλας (10 μποφόρ), με μικρή εξασθένηση αποδέκτες αργά το βράδυ.

3. Τη Δευτέρα (01-10-2018)

Α. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα της Κυριακής θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα επηρεάσουν κυρίως τις παραθαλάσσιες περιοχές.

Β. Οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σταδιακά θα εξασθενήσουν.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις