Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Μεσολόγγι: Ο αρχαιοκάπηλος που συνελήφθη έχει φιλικές σχέσεις με τον κρεοπώλη από την υπόθεση δολοφονίας του Μπάμπη

Μεσολόγγι: Ο αρχαιοκάπηλος που συνελήφθη έχει φιλικές σχέσεις με τον κρεοπώλη από την υπόθεση δολοφονίας του Μπάμπη

Φιλικές σχέσεις με τον 50χρονο κρεοπώλη που κατηγορείται για τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου φέρεται να έχει ο 36χρονος, ο οποίος χθες Πέμπτη (1/2/24) συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία στο Μεσολόγγι.

Αν και έχει περάσει ένας μήνας από την ημέρα που εξαφανίστηκε και αποκαλύφθηκε ότι ο αδικοχαμένος Μπάμπης δολοφονήθηκε, το Μεσολόγγι ακόμα είναι συγκλονισμένο από το αποτρόπαιο έγκλημα αλλά και με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον 50χρονο κρεοπώλη.

Χθες το πρωί (1/2/24) μετά από επιχείρηση του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι αρχές προχώρησαν στην σύλληψη του 36χρονου καθώς κατηγορείται ότι κατείχε αρχαία αντικείμενα, ιδιαίτερης αρχαιολογικής και εμπορικής αξίας και επιχείρησε να τα πουλήσει, μέσω του Διαδικτύου.

Όπως προκύπτει και σύμφωνα με πληροφορίες, ο 36χρονος διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον 50χρονο κρεοπώλη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr φέρεται να βγαίνουν μαζί και να πηγαίνουν σε διάφορες εκδηλώσεις. Παράλληλα, ο συλληφθείς φαίνεται να ήταν φίλος κι ενός άλλου ατόμου, το οποίο κατέθεσε στις αρχές για την υπόθεση της δολοφονίας του 31χρονου Μπαμπη.

Ο 36χρονος συλληφθείς, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, καθώς κατόπιν υπόδειξής του, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τα αρχαία αντικείμενα σε αποθήκη στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για αντικείμενα που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της αρχαιολογικής νομοθεσίας και ειδικότερα για τα εξής: δεξιό τμήμα μαρμάρινης επιτύμβιας στήλης, μαρμάρινη κεφαλή παιδιού και μαρμάρινο τμήμα επιστυλίου αναθηματικού ναΐσκου. Επιπλέον, βρέθηκε χάλκινη εικονιστική κεφαλή του ποιητή Ομήρου, η οποία χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις