Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Μεσσηνία: Άλλος άρπαξε το πορτοφόλι και άλλος κατηγορήθηκε για τη ληστεία – Ανατροπή στο δικαστήριο!

Μεσσηνία: Άλλος άρπαξε το πορτοφόλι και άλλος κατηγορήθηκε για τη ληστεία – Ανατροπή στο δικαστήριο!

Τα νέα δεδομένα εμπόδισαν το δικαστήριο να καταλήξει σε απόφαση. Τι κατέθεσε η γυναίκα που έπεσε θύμα ληστείας στη Μεσσηνία…

Κατηγορούμενοι ότι λήστεψαν μία γυναίκα τον Οκτώβριο του 2018 στη Μεσσήνη κάθισαν δύο Ρομά στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας. Όμως το δικαστήριο δεν μπόρεσε να καταλήξει σε απόφαση, καθώς προέκυψαν στοιχεία για άλλο άτομο, το οποίο βρίσκεται ήδη στις φυλακές.

Με την έναρξη της διαδικασίας ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο οποίος έχει αναγνωρισθεί ως αυτός που οδηγούσε το αυτοκίνητο την ημέρα της ληστείας, είπε στους δικαστές ότι ο συγκατηγορούμενός του δεν είχε σχέση με την υπόθεση και κατονόμασε άλλο άτομο που άρπαξε το πορτοφόλι της γυναίκας.

Η κατάθεση της γυναίκας για τη ληστεία

Η γυναίκα, όπως κατέθεσε, απογευματινές ώρες περπατούσε σε πάρκινγκ στην περιοχή της Μεσσήνης, κρατώντας το πορτοφόλι της. Ένιωσε κάποιον να την πλησιάζει και να της το αρπάζει.

Ο δράστης έφυγε τρέχοντας και αυτή τον κυνήγησε. Τον είδε να μπαίνει σε ένα αυτοκίνητο και κατάφερε να πλησιάσει πριν αυτό φύγει, αλλά από την ταραχή της δεν κατάφερε να συγκρατήσει ούτε το πρόσωπο του οδηγού ούτε τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου. Στο πορτοφόλι είχε προσωπικά έγγραφα και 30 ευρώ.

Τη στιγμή της ληστείας από την περιοχή περνούσε πεζός ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, ο οποίος, όπως κατέθεσε, είδε ένα άτομο να τραβάει κάτι από τη γυναίκα που περπατούσε κι αυτή να φωνάζει ότι την κλέβουν.

Έτρεξε, όπως ανέφερε και τον είδε να προσπαθεί να μπει σε αυτοκίνητο που τον περίμενε. Κατάφερε να πλησιάσει και να δει το πρόσωπο του οδηγού, ενώ αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τον δεύτερο κατηγορούμενο.

Όσο για αυτόν που άρπαξε το πορτοφόλι, σημείωσε πως δεν κατάφερε να τον δει, ενώ συγκράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.

Ανατροπή κατά τη διάρκεια της δίκης

Στην απολογία του ο πρώτος κατηγορούμενος είπε πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση, ενώ ο δεύτερος είπε πως εκείνη την ημέρα ήταν με ομόφυλό του, ο οποίος του είπε να σταματήσουν σε εκείνο το πάρκινγκ για να πάει να ψωνίσει.

Αυτός, όπως είπε, έμεινε στο αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή περιέγραψε ότι ήρθε τρέχοντας ο άλλος και έφυγαν χωρίς να ξέρει τι έχει κάνει, ενώ όταν πήγαν στο σπίτι τού έδειξε το πορτοφόλι. Κατέληξε λέγοντας ότι ο συγκατηγορούμενός του δεν έχει σχέση και πως αν καλέσουν τον άλλο που κατονόμασε, θα το παραδεχτεί.

Μετά την εξέλιξη αυτή η εισαγγελέας ζήτησε αναβολή της υπόθεσης μέχρι το Μάιο, προκειμένου να κληθεί το άλλο άτομο να καταθέσει.

Πηγή: tharrosnews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις