Τετάρτη, 29 Μαΐ
19oC Αθήνα

Μεσσηνία: Ένα γραφικό χωριό που είναι πολεοδομικό αριστούργημα – Οι εικόνες που εντυπωσιάζουν

Μεσσηνία: Ένα γραφικό χωριό που είναι πολεοδομικό αριστούργημα – Οι εικόνες που εντυπωσιάζουν

Το χωριό βρίσκεται στη Μεσσηνία και η αισθητική του εντυπωσιάζει. Η ρυμοτομία του είναι εκπληκτική…

Το χωριό στη Μεσσηνία χτίστηκε με τον τρόπο που έπρεπε και οι εικόνες από drone το δείχνουν ξεκάθαρα αυτό. Οι δρόμοι συναντιούνται σε ένα κυκλικό κόμβο και σχηματίζουν την εικόνα ενός αστεριού. Οι κάτοικοί του δηλώνουν ικανοποιημένοι και περιμένουν το καλοκαίρι, για να ξεναγήσουν τους τουρίστες στις ομορφιές του. Η περιοχή άλλωστε προ κορονοϊού, μαγνήτιζε τα βλέμματα για διακοπές και ήταν μέσα στις πρώτες επιλογές, τόσο για Έλληνες όσο και για τουρίστες από το εξωτερικό.

Γνωρίζατε πως στην Μεσσηνία και πιο συγκεκριμένα κοντά στην διάσημη για την ομορφιά της Κορώνη υπάρχει ένα μικρό χωριουδάκι με το όνομα Νεα Κορώνη που θα μπορούσε κάλλιστα να διεκδικήσει βραβείο για την πραγματικά εκπληκτική του ρυμοτομία.

Οι εικόνες από ψηλά αποκαλύπτουν ένα σπάνιο πολεοδομικό αριστούργημα που όμοιο του δεν συναντάμε όχι απλά στην Ελλάδα αλλά ίσως να είναι σπάνιας αισθητικής σε παγκόσμιο επίπεδο. 8 δρόμοι συναντιόνται σε εναν κυκλικό κόμβο σχηματίζοντας στην ουσία ένα αστέρι που κάνει την κίνηση για τα αυτοκίνητα σε αυτό το μικρό χωριουδάκι απλή εμπειρία ακόμα και για τον πιο αρχάριο οδηγό.

Οι εικόνες από ψηλά είναι καθηλωτικες αλλά και παραδειγματικές για το πώς θα έπρεπε να είναι φτιαγμένες οι πόλεις που ζούμε. Δείτε το βίντεο από drone του Up Stories…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις