Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μεσσηνία: Οι διαρρήκτες προδόθηκαν από τον τρόπο δράσης τους – Αίσθηση από τη λίστα της αστυνομίας!

Μεσσηνία: Οι διαρρήκτες προδόθηκαν από τον τρόπο δράσης τους – Αίσθηση από τη λίστα της αστυνομίας!

Εννέα κλοπές και διαρρήξεις σε δέκα ημέρες είχαν κάνει σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας δύο ανήλικοι Ρομά, 17 ετών. Στα χέρια της Αστυνομίας από την περασμένη Παρασκευή βρίσκεται ο ένας 17χρονος, ενώ για τον δεύτερο σχηματίσθηκε δικογραφία…

Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη τους από μαρτυρίες, αλλά και από τον τρόπο δράσης τους. Σε βάρος και των δύο σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Από την δράση τους είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τα  8.500 ευρώ.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης συνεργάστηκαν η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων και εξιχνίασαν 8 κλοπές και μία απόπειρα σε περιοχές των Δήμων Τριφυλίας, Οιχαλίας και Πύλου- Νέστορος.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας στα πλαίσια του αυτοφώρου, στο Μαυρομμάτι της Μεσσήνης ο ένας 17χρονος που δηλώνει κατοικία στο Καρτερόλι.

Την Παρασκευή το πρωί, μαζί με το συνεργό του, διέρρηξαν σπίτι στο Καλογερέσι Τριφυλίας και αφαίρεσαν 50 ευρώ και χρυσαφικά. Σε όλες τις περιπτώσεις επέλεγαν να μπαίνουν στα σπίτια πρωινές ώρες, ενώ πήγαιναν στις περιοχές με αυτοκίνητο, το οποίο και κατασχέθηκε.

Η λίστα των κλοπών που διέπραξαν

Στις 16 Φεβρουαρίου μπήκαν σε σπίτι στα Χριστοφιλαίικα, παραβιάζοντας το παράθυρο  και αφαίρεσαν 100 ευρώ, χρυσαφικά και ένα κινητό τηλέφωνο. Στις 17 Φεβρουαρίου παραβίασαν τροχόσπιτο που βρισκόταν σε ιδιωτικό οικόπεδο επί της επαρχιακής οδού Πύλου – Μεθώνης και αφαίρεσαν μια μπαταρία αξίας 120 ευρώ.

Στις 18 Φεβρουαρίου, παραβίασαν παράθυρο σπιτιού στο χωριό κάτω Παπαφλέσσα και αφαίρεσαν κοσμήματα και προσωπικά έγγραφα. Στις 19 Φεβρουαρίου στου Δεσσύλλα μπήκαν σε σπίτι από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα και αφαίρεσαν 600 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 1000 ευρώ.

Στις 23 Φεβρουαρίου παραβίασαν την κεντρική πόρτα σπιτιού στη Χώρα, αλλά δεν αφαίρεσαν τίποτα. Από το απόγευμα στις 23 Φεβρουαρίου, έως το μεσημέρι στις 24 διέρρηξαν παράθυρο καταστήματος εστίασης στη Φοινικούντα και αφαίρεσαν το ποσό των 300 ευρώ και τσιγάρα και ποτά αξίας 55 ευρώ. Στη συνέχεια διέρρηξαν και τη μονοκατοικία του ιδιοκτήτη του καταστήματος που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το κατάστημα και αφαίρεσαν το ποσό των 1.200 ευρώ και έγγραφα.

Τέλος, στις 27 Φεβρουαρίου σε διάστημα μισής ώρας, νωρίς το πρωί μπήκαν σε σπίτι στη Χώρα και αφαίρεσαν 250 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 5.000 ευρώ. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Πηγή: tharrosnews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις