Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Μεσσηνία: Τραγικά λάθη και παραλείψεις πίσω από τη δολοφονία του δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου!

ΦΩΤΟ από tharrosnews.gr
ΦΩΤΟ από tharrosnews.gr

Ξέσπασε η χήρα του αδικοχαμένου δικηγόρου που έπεσε αιμόφυρτος από τα χτυπήματα στο γραφείο του. Δύο οι κατηγορούμενοι για το στυγερό έγκλημα…

Με εξαντλητικούς ρυθμούς και καταθέσεις βασικών μαρτύρων συνεχίσθηκε χθες και διεκόπη για τις 3 Μαΐου στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας η επανεκδίκαση, έπειτα από εντολή του Αρείου Πάγου, της υπόθεσης για την άγρια δολοφονία του δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου στο γραφείο του στην Κυπαρισσία στις 26 Ιανουαρίου 2009. Χθες από το πρωί κατέθεσαν η σύζυγος του δολοφονημένου δικηγόρου, η υπάλληλος του γραφείου του, ο λογιστής φίλος του που τον βρήκε μέσα στο γραφείο χτυπημένο και δικηγόρος φίλος του, ενώ η διαδικασία ολοκληρώθηκε νωρίς το βράδυ.

Αν και την πρώτη μέρα της δίκης στο εδώλιο του κατηγορουμένου είχε καθίσει μόνο ο Βορειοηπειρώτης κατηγορούμενος, η αίτηση αναίρεσης του οποίου έγινε δεκτή από τον Άρειο Πάγο, χθες με εντολή του δικαστηρίου έγινε η μεταγωγή και του δεύτερου Αλβανού κατηγορουμένου, ο οποίος είχε εκφράσει την επιθυμία να μην παραστεί στη διαδικασία και να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο. Ωστόσο, ύστερα και από αίτημα των δικηγόρων, το δικαστήριο αποφάσισε πως η παρουσία του είναι απαραίτητη και ζήτησε τη μεταγωγή του, όπως και έγινε. Να σημειωθεί ότι στο πρώτο δικαστήριο είχαν καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη αμφότεροι.

Πρώτη τη διαδικασία άνοιξε χθες με την κατάθεσή της η χήρα του δολοφονημένου δικηγόρου, η οποία αρκετές φορές μίλησε για λάθη και παραλείψεις της τοπικής Αστυνομίας στις έρευνες, ενώ άφησε και άλλες αιχμές λέγοντας πως στα εννιάμερα του άντρα της στο νεκροταφείο Αλβανός την πλησίασε και της είπε ότι το προηγούμενο βράδυ ο αστυνομικός υποδιευθυντής ήταν με τον αδελφό του κατηγορούμενου και έτρωγαν στο Καλό Νερό. Επίσης, δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός είχε μιλήσει στο μεγάλο της γιο και του είχε ζητήσει συγγνώμη, λέγοντας ότι «δεν τα έκανε καλά».

Για το μοιραίο βράδυ, η μάρτυρας ανέφερε ότι ο άντρας της τηλεφώνησε περίπου στις 10.05 από το γραφείο και της ζήτησε να του ετοιμάσει φαγητό. Ωστόσο, μέχρι τις 11.00 δεν επέστρεψε, ενώ δεν απάντησε στις κλήσεις στο κινητό τηλέφωνο και στο γραφείο. Την ώρα που ετοιμάσθηκε να τον αναζητήσει, την πήρε τηλέφωνο συνάδελφος δικηγόρος, ο οποίος την ενημέρωσε να πάει στο νοσοκομείο, γιατί ο «Σπύρος είχε γλιστρήσει και είχε χτυπήσει». Πηγαίνοντας στο νοσοκομείο, όπως περιέγραψε, βρήκε πολλούς δικηγόρους και εκεί ο δικηγόρος που την είχε πάρει τηλέφωνο της είπε ότι τον έχουν χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι.

Όπως είπε ακόμη, μιλώντας με την υπάλληλο του άντρα της, της ανέφερε όνομα πελάτη με τον οποίο είχαν έντονη αντιδικία εκείνο το διάστημα και αυτή της απάντησε ότι δεν είναι αυτός ο δράστης, αλλά ο βορειοηπειρώτης. Ο άτυχος δικηγόρος διακομίσθηκε διασωληνωμένος στην Τρίπολη, όπου έπεσε σε κώμα και ύστερα από λίγες ημέρες κατέληξε. Τόνισε ότι από την Αστυνομία της Κυπαρισσίας έγιναν πολλά λάθη, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως όταν ο νοσηλευτής έβγαλε τα ρούχα του άντρα της, ρώτησε το συγκεκριμένο αστυνομικό τι να τα κάνει και του είπε να τα πετάξει, ενώ τα βρήκαν την άλλη μέρα στη χωματερή του Δήμου. Επίσης, κατήγγειλε το συγκεκριμένο αστυνομικό ότι διόρθωσε την ώρα στην έκθεση αυτοψίας που έκανε στο γραφείο του θύματος.

Κατέθεσε δε την απόλυτη πεποίθησή της ότι δράστης είναι ο Βορειοηπειρώτης, ενώ πρόσθεσε πως, όταν ο Αλβανός οδηγείτο στον Ανακριτή, τον ρώτησε γιατί το έκανε κι αυτός της ζήτησε συγγνώμη και της είπε ότι το έκανε ο άλλος.

Πηγή: tharrosnews.gr
 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε